Kom je 14 maart even buurten bij onze stand 1.900 tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties?

Natuurlijk zijn wij weer aanwezig bij de 7e dag van de Dag van de Sportaccommodaties op 14 maart a.s. Dit jaar staan we weer op nummer 1.900.

Naast onze stand vinden een aantal interessante lezingen plaats die leden van de BSNC geven:

Gladheid kunstgras: oorzaken en oplossingen door Rommie van der Weide en Koen Beelen (o.v.b.) – van 11.30 tot 12.00 uur 
Op een flink aantal kunstgrasvelden in Nederland is glad worden een probleem. Het probleem is hardnekkig. Als onderhoud/bestrijding plaatsvindt, zowel chemisch als mechanisch, lijkt het probleem op korte dan wel lange termijn zeer vaak terug te keren. Een oplossing voor de gladheid wordt vaak gezocht in chemische bestrijdingsmiddelen. Maar in het kader  van de Green Deal Sportvelden is het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen  binnenkort in principe niet meer toegestaan.

Op de Vakbeurs Sportaccomodaties worden de bevindingen van het onderzoek “Hoe kan gladheid in kunstgrasvelden voorkomen dan wel genezen worden?”  gepresenteerd. Daarbij wordt aandacht besteed aan de vraag ‘Wat veroorzaakt de gladheid en in   welke omstandigheden?’ En lichten we een tipje van de sluier op welke rol omgevingsvariabelen zoals ondergrond, micro- en macroklimaat, en beheersmaatregelen spelen in het bestrijden dan wel voorkomen van gladheid.

Recycling kunstgras door Marcel Bouwmeester en Teun Wouters van 13.30 tot 14.00 uur
Tijdens deze lezing wordt dieper ingegaan op: de huidige problematiekvan recycling van kunstgras, de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de keten.

Besproken worden de mogelijkheden hoe dit samen op te pakken en de mogelijkheden om materialen opnieuw te gebruiken.

KLIK HIER voor een overzicht van alle lezingen tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties.

Registreer je HIER voor de beurs en je komt automatisch ‘langs’ de pagina waar je je voor de lezingen kunt aanmelden.

Meer nieuws

Plaats een reactie