Klaar voor het toekomstbestendig beheer van sportvelden en golfbanen?

Kennis over het beheer van sportvelden en golfbanen is volop in ontwikkeling. Denk hierbij aan bezuinigingen die ons dwingen efficiënter te werken, de invoering van de greendeal en daarmee het streven naar chemievrij beheer én de ontwikkelingen rondom GPS (sensoring) en precisiebeheer. Wil jij je kennis verder verdiepen? Lees dan hieronder meer over het nieuwe cursusaanbod van HAS Kennistransfer en Bedrijfsopleidingen:

  1. Cursus Smart & Clean beheer
  2. Cursus Optimale vitaliteit en kwaliteit van de grasmat

Cursus Smart & Clean beheer

Bent u werkzaam op een sportveld of golfbaan en heeft u behoefte aan verdieping van uw kennis en het vergroten van uw inzicht op het gebied van precisietechnieken en robotisering? Dan is de cursus Smart & Clean beheer bij HAS kennistransfer en bedrijfsopleidingen wat voor u!

Bij het beheer van de grasmat wordt steeds indringender de vraag gesteld waar, wanneer en hoeveel er beregend, bemest en bewerkt moet worden. Om deze vragen te kunnen beantwoorden wordt steeds meer gebruik gemaakt van precisietechnieken en robotisering. Na de tweedaagse cursus Smart & Clean beheer bent u weer op de hoogte van deze nieuwe ontwikkelingen en kunt u deze toepassen in de praktijk. Iedere cursusdag heeft een eigen hoofdthema. De eerste dag is gericht op groei en ontwikkeling van een gezonde grasmat en de tweede cursusdag gaat in op het sturen en interpreteren van data door middel van precisietechnieken en robotisering. De cursus start op 11 januari 2017 en is onderdeel van de opleiding Hoofd Greenkeeper. Wilt u meer weten of zich inschrijven voor de cursus die op 11 januari 2017 van start gaat? Lees hier meer.

Cursus Optimale vitaliteit en Kwaliteit van de grasmat

De basis van een vitale grasmat is een uitgebalanceerde bodem. Bent u verantwoordelijk voor het beheer van sportvelden of hoofdgreenkeeper en wilt u meer inzicht krijgen hoe u de grasmat vitaal en bespeelbaar houdt? Dan is de cursus Optimale Vitaliteit en Kwaliteit voor u geschikt!

De cursus bestaat uit 4 dagen en gaat in op de volgende onderwerpen: grasfysiologie, microklimaat, bodemfysiologie, bodemchemie en biologie van de bodem. Met de opgedane kennis over de grasmat en de groeiplaats bent u in staat problemen in het sportveld/golfbaan te signaleren, heeft u kennis om de oorzaak vast te stellen en bent u in staat om uw beheer hierop af te stemmen. In maart 2017 gaat deze cursus van start. De cursus is onderdeel van de opleiding Expert Natuurgras. Wilt u meer weten of zich inschrijven? Lees hier meer.

Plaats een reactie