BSNC-familie verwelkomt ICL Specialty Fertilizers

ICL Specialty Fertilizers is de naam van de nieuwe loot aan de groeiende BSNC-boom. De onderneming is als producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige meststoffen en graszaden wereldwijd actief met tweehonderd technische adviseurs op verschillende markten: sierteelt, de vollegrondmarkt, de hoveniersmarkt én sport, golf en openbaar groen.

ICL Specialty Fertilizers maakt deel uit van de Israelische chemiereus en multinational ICL Group. Het miljardenconcern verkoopt kunstmeststoffen en overige chemiespeciaalproducten aan sectoren als de landbouw en voedsel- en industriële markten. De onderneming produceert en levert onder meer fosfaat, kalium en magnesium. Twan van Wijk is namens ICL Specialty Fertilizers Benelux sinds 1 oktober actief als salesmanager. ”Nu ben ik vooral nog te vinden in ons hoofdkantoor in het Gelderse Waardenburg, aan de rand van de Betuwe. Vanaf 1 januari ga ik het veld in”, benadrukt Twan. “Ik ben verantwoordelijk voor de grasmarkten op het gebied van golf, sport en openbaar groen. Wij voorzien natuurgrasvelden voor onder meer voetbal en honkbal en golfbanen zo duurzaam mogelijk van mest- of voedingsstoffen. Gelet op de Green Deal 2020 is het belangrijk dat we chemievrij voor een goede bodem zorgen en plantenziekten bestrijden. Denk daarbij aan gecontroleerd vrijkomende voedingsstoffen die door wortels worden opgenomen en wateroplosbare voedingsstoffen voor nutriëntenopname via het blad.”

Missie
ICL Specialty Fertilizers heeft volgens Twan een duidelijke missie: “Alles wat we doen is gericht op één doel: planten, gewassen en gras optimaal te laten groeien. We benutten state-of-the art technologie om verzekerd te zijn van optimale gewasontwikkeling en kwaliteit. Insteek daarbij is altijd dat groei nooit ten koste mag gaan van het milieu. Wij zetten speciaal samengestelde voedingsstoffen in de markt. En maken daarbij gebruik van het coaten van voedingsstoffen. Oftewel het aanbrengen van een laag ter bescherming van de oppervlakte eronder. Voedingsstoffen voorzien van een coating zorgen voor een milieuvriendelijke manier van toegepaste plantvoeding omdat het zorgt voor minder uitspoeling van nutriënten.“

“Wij produceren en leveren kwalitatief hoogwaardige meststoffen en graszaden. Die zorgen voor snellere greens op golfbanen, sterkere sportvelden en groenere parken. Het werken met de coatingtechniek maakt dat het voedingsaanbod het beste aansluit bij de nutriënten oftewel voedingsbehoefte van gras. Een nutriënt is een natuurlijk bestanddeel dat onontbeerlijk is voor de groei en ontwikkeling van een organisme. Door continue onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologieën bieden wij antwoord op alle vragen over aanleg en onderhoud van golfterreinen, sportvelden en parken. ICL heeft als wereldleider op het gebied van meststofproductie een breed scala aan oplossingen om uitstekende resultaten te bereiken.”

Gedrevenheid
De Scotts Miracle Gro Company verkocht begin 2011 haar professionele divisie aan de ICL Group. De nieuwe naam voor de wereldwijde professionele business werd toen Everris. Vert (Frans) of verde (Italiaans of Spaans) betekent groen en de gehele naam staat voor ‘ever rising’. Een begrip dat verwijst naar de gedrevenheid van de medewerkers om hun kennis, productaanbod en service naar de markt toe te vergroten. Twan: “We willen als bedrijf continu blijven groeien en innoveren. Daarbij leggen we de lat hoog. Want onze ambitie is glashelder: de top bereiken. Nu en in de toekomst. Sinds deze zomer opereren we onder de naam ICL Specialty Fertilizers. We borduren voort op de sterke punten van Scotts Professional en Everris. Namelijk de ontwikkeling van ’s werelds meest efficiënte en kwalitatief hoogwaardige meststoffen. Ons ultieme doel is professionele producten en innovatieve, duurzame oplossingen te bieden aan kwekers, hoveniers, landbouwers én sportveldbeheerders. Wij ondersteunen sportveldbeheerders en kwekers al jarenlang. Dat doen we door programma’s voor voedings- en gewasbeschermingsmiddelen samen te stellen met behulp van unieke technologieën. Zoals gecontroleerde vrijkomende meststoffen, langzaam werkende meststoffen, de eerder genoemde wateroplosbare meststoffen en bladvoeding. Het streven is planten en gras op het juiste moment de juiste hoeveelheid voeding te geven.”

BSNC
Scotts Professional, dat vijf jaar geleden dus opging in de ICL Group, was eerder al lid van de BSNC. “Dat we ons nu met ICL Specialty Fertilizers opnieuw aansluiten bij de branchevereniging, komt voort uit het contact van directeur Ben Moonen met de marketingmanager van ons bedrijf”, legt Twan uit. “De leden van de BSNC vormen voor ons een heel interessante groep. Zij vertegenwoordigen bloedgroepen als aannemers, gemeenten en sportbedrijven, adviesbureaus en leveranciers. Samen kennis delen en ontwikkelen en van gedachten wisselen over wat er speelt in de branche is voor ons de meerwaarde van het lidmaatschap. Net als sparren over hoe we het beste de krachten kunnen bundelen en aan welke type producten behoefte is. BSNC biedt op landelijk niveau een breed kennis- en innovatief platform voor buitensportaccommodaties. Dat past perfect bij onze bedrijfsfilosofie en ambities.”

Meer weten over de ICL groep? Klik dan hier! 

Meer nieuws

Plaats een reactie