Jan Gijzen trots op titel ‘Fieldmanager High Potential’

FC Utrecht hoofd-groundsman Jan Gijzen vond het al mooi om genomineerd te zijn voor de verkiezing van Fieldmanager of the Year 2018. Dat hij onlangs tijdens de Nationale Sport Vakbeurs in Gorinchem uitgeroepen werd tot High Potential ziet hij als een grote blijk van waardering van de branche voor zijn werk.    

“Ik ben met mijn 33 jaar ook nog veel te jong om in aanmerking te komen voor de benoeming van Fieldmanager of the Year”, lacht Jan. “Winnaar Marc Grooteman van Holland Sport heeft dertig jaar ervaring. Een echte vakman. Hij verdient deze prijs daarom als geen ander.” Jan is met name zo vereerd met de titel High Potential omdat het om een hele serieuze uitverkiezing gaat. “Dat blijkt onder meer uit het feit dat twee afgevaardigden van de vakjury een halve dag met mij meeliepen tijdens een werkdag.  Specialisten uit onze branche bepalen uiteindelijk wie met een van de titels mag pronken. Dat maakt me extra trots. Wie weet kom ik ooit nog eens in aanmerking voor de hoofdprijs. Voorlopig ben ik dik tevreden met deze benoeming.”

Greenkeeper
Jan werkt nu anderhalf jaar als hoofd groundsman bij FC Utrecht. Behalve het stadionveld in de bekende voetbaltempel ‘De Galgenwaard’ onderhoudt hij met drie vaste collega’s vijf  grasmatten op het nabijgelegen trainingscomplex Zoudenbalch: twee hybride velden voor de selectie, een lavaveld voor het beloftenteam, een natuurgrasmat voor wedstrijden en een kunstgrasveld voor de jeugd. Hoewel nog jong heeft Jan zijn sporen al ruimschoots verdiend als fieldmanager in de sportbranche. “Vanaf mijn zestiende ben ik actief als greenkeeper op golfbanen en daarnaast verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van verschillende sportvelden. Zo’n zeventien jaar geleden trad ik in de voetsporen van mijn vader. Die verzorgde jarenlang als chef onderhoud de golfbanen in Soesterberg”, vertelt Jan.

Hij vervolgt: “Als hoofd-groundsman bij FC Utrecht voel ik me helemaal in mijn element. Eigenlijk ben ik zeven dagen per week in de weer voor de club. Ik maak werkweken van gemiddeld vijftig uur. Met heel veel plezier. Want ik ben een echte liefhebber. Gras is mijn hobby. Het stadion voor een thuisduel van FC Utrecht vol zien stromen, terwijl ik het veld wedstrijd klaar maak, is elke keer weer een fantastisch gevoel. Daar doe ik het allemaal voor. Dat maakt het vak van groundsman zo mooi.”

Meer nieuws

Plaats een reactie