Hybride sportvelden: 1 + 1 = 3! Lezing en achtergrondartikel

Het maken van het dubbele aantal speeluren (500) dan op een grassportveld en dit zonder in te leveren op de bespeelbaarheid en het comfort. Het is mogelijk op een hybridesportveld! Een veld waarbij 1 + 1 geen 2 is maar 3. Waarom en wanneer kies je voor een hybridesportveld? In de BSNC-lezing op 26 april in zaal 1 (10.45-11.15 uur) presenteren leden van de werkgroep hun verhaal: Pleun Lok, Jacco Meijerhof en André Wolbrink.

Voordelen van een hybridesportveld
Een hybridesportveld is goedkoper dan een kunstgrasveld, maar duurder dan een grassportveld. Om meer speeluren per veld te willen maken hoeft niet meer direct voor kunstgras gekozen te worden. Daarnaast is hybride ook sportvriendelijker en vooral milieuvriendelijker. Ook geeft een hybridesportveld geen warmtestress af in de stedelijke omgeving. Tijdens deze sessie leer je over een breder spectrum als het gaat om de aanleg van buitensportvloeren en beter zicht op beheer en onderhoud. Een hybridesportveld is gewoon een prachtig veld!

Meer lezen
De Nationale Sport Vakbeurs bracht in april een e-magazine uit met maar liefst vijf pagina’s over Hybridesportvelden, geschreven door de BSNC. Met: hoe is het allemaal begonnen, voorbeeld uit Dalfsen en recycling van de velden.

Klik hier voor het magazine en blader direct naar pagina 54-58.

 

Meer nieuws