GMN en Mertens bundelen regionaal krachten in groen markt

GMN en Mertens hebben per 1 januari 2016 de handen ineen geslagen om samen de groenmarkt in Noord- en Zuid-Holland te bedienen. Het doel is het landelijke concept van Mertens voor de groenmarkt  en de marktpositie van Mertens te combineren met de regionale bekendheid en de relaties van GMN om aldus het marktaandeel van beide bedrijven te vergroten en de dienstverlening naar klanten te versterken.

GMN is een toeleverancier voor bloembollenteelt, akkerbouw en openbaar groen met 5 vestigingen in Noord- en Zuid-Holland. Mertens is actief als toeleverancier voor agro, tuinretail en de groensector met 3 vestigingen in Nederland met de hoofdzetel in Horst (L).  Haar assortiment bestaat uit gewasbescherming, biologie, meststoffen, substraten, zaden en andere materialen voor de aanleg en onderhoud van groen.

Het landelijke concept van Mertens is gestoeld op de combinatie van verkoop en advies.  “Door de samenwerking hebben we een vast team van deskundige adviseurs èn een breed productenpakket voor de groene ondernemer, waardoor we instaan voor een nog betere service”, aldus de directies van beide bedrijven. De verkoop wordt verzorgd door Mertens.  Voor advies kan men gebruik maken van de specialisten van zowel GMN als Mertens. De klant kan zijn bestelling ophalen in een van de GMN filialen of gebruik maken van de dagelijkse bezorging door Mertens .  Nieuw is de mogelijkheid om 24/7 via de website van Mertens te bestellen.

De doelgroep van de samenwerking betreft de groensector in de volle breedte: hoveniers, groenvoorziening, cultuurtechniek, gemeenten, overheden, sport en golf en recreatie.

Meer nieuws

Plaats een reactie