Frank van der Peet benoemd tot nieuwe voorzitter BSNC

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de BSNC hebben de leden Frank van der Peet benoemd tot hun nieuwe voorzitter. Van der Peet is hoofd Sportvoorzieningen bij de gemeente Den Haag én al enige jaren actief als voorzitter van de commissie Kunstgras binnen de BSNC. Hij neemt het stokje over van Pleun Lok, die na 5 jaar afscheid neemt.

“We zijn Pleun ontzettend dankbaar voor zijn inzet”, stelt Van der Peet. “Pleun is echt een ideale voorzitter. Hij kent de wereld van de sport- en cultuurtechniek door en door, is een betrokken voorzitter die enorm veel tijd, energie en inzet heeft gestoken in de BSNC. Hij heeft onze vereniging op een voortreffelijke wijze door een roerige tijd heen geloodst. Nu neemt hij op een natuurlijk moment afscheid.”

Frank legt uit waarom. “We willen de kwaliteit van buitensportaccommodaties in Nederland verder verhogen. Daarom gaan we ons als BNSC nog meer richten op de inhoud. Dat betekent dat we een kennispartner zijn voor andere partijen die meedenkt vanuit de inhoud. Belangenbehartiging van afzonderlijke groepen leden zoals aannemers of gemeenten, doen we dus niet. Om als kennispartner van nog meer toegevoegde waarde te zijn, investeren we verder in het ontwikkelen en delen van kennis, innovatie én ontmoeting. Dat doen we in de volle breedte binnen onze vereniging. Bovendien bundelen we ook de diverse bloedgroepen binnen de BSNC, bijvoorbeeld met het platform Aannemers. Zo stellen we ook de diverse bloedgroepen in de gelegenheid om eigen uitdagingen binnen hun vakgebied aan te gaan en in te vullen. En komt er een vraag vanuit het netwerk die bijvoorbeeld met name aannemers aangaat, dan denkt een vertegenwoordiger namens dit platform mee.”

Frank is in het dagelijks leven hoofd Sportvoorzieningen bij de gemeente Den Haag. Als projectleider begeleidde hij namens zijn werkgever de afgelopen jaren grote sportevenementen zoals het WK Beachvolleybal, de Volvo Oceanrace en het WK Hockey. Is zo’n drukke baan wel te combineren met het voorzitterschap van de BSNC? “Ik zal het voorzitterschap inderdaad anders moeten invullen. Dat kan ook. Als bestuur werken we voortaan meer op afstand. Directeur Ben Moonen is er voor de dagelijkse leiding. Samen met een klein team van professionals faciliteert, ondersteunt en stimuleert hij de leden bij het gezamenlijk invullen van onze ambities. Als voorzitter zal ik ervoor waken dat we als BSNC onze doelen realistisch formuleren én behalen”, besluit Frank. Zo dragen we gericht bij aan kwalitatieve buitensportaccommodaties waar sporters elke dag met plezier gebruik van maken.”

Plaats een reactie