Filmpje Amsterdam: kom stagelopen op een sportpark!

Het werken in onze branche is niet altijd zichtbaar voor jongeren en studenten: steeds minder wordt er gekozen voor een opleiding werken in het groen, en daarbinnen voor werken in het onderhoud en beheer van sportparken. Dat is zonde! Het vak houdt tegenwoordig zoveel meer in dan lijnen trekken en grasmaaien. Duurzaamheid, innovatie, milieuvriendelijk veldbeheer, de Fieldmanagers en Greenkeepers van deze tijd moeten van alle markten thuis zijn. Amsterdam wil meer jongeren interesseren voor een stage en werken in de sportparken en maakte dit filmpje. Ook een idee voor andere gemeenten?

Onderstaand filmpje maakte gemeente Amsterdam om studenten te interesseren voor een stage -en kans op werk- op een van de sportparken in de stad. Enthousiaste jongeren vertellen hun verhaal.

Gedeelde zorg van de overheid, brancheverenigingen en maatschappelijke organisaties
Op donderdag 27 januari vond een brainstorm plaats over werken in de groensector, in het bijzonder op het sportpark. Geïnitieerd door de organisatie van de verkiezing ‘Fieldmanager of the Year’ en met deelname aan de discussie door vertegenwoordigers van de gemeente Amsterdam, VSG, NOC*NCF, KNVB, ASC Sports en Water en de drie brancheverenigingen Cumela, VHG en de BSNC.

Het moet anders
Zorgen zijn er over het imago (“schoffelen in een groenperk”) en de minimale toestroom van studenten. Ook zijn de arbeidsomstandigheden niet optimaal en willen we stilstaan bij de kwaliteit van de opleidingen en de aansluiting op de vragen van deze tijd.  Deze zorgen sluiten aan bij de conclusies uit het rapport dat de BSNC-werkgroep ‘Human Capital Turf Management’ opleverde op 29 oktober j.l. Over de uitgangspositie ‘het moet anders’, daar was iedereen het over eens.

Samen gaan we ervoor
Hoe keren we deze trend? Dat is nog niet zo eenvoudig. Maar dat we het samen willen gaan aanpakken, daarover zijn de deelnemers het eens. En dat is al de winst van deze donderdagmiddag 27 januari. Met de opmerkingen en bevindingen van de discussie gaan de initiatiefnemers een stuk opstellen en komt er een vervolgafspraak. De drie brancheverenigingen steken al eerder de koppen bij elkaar, om ideeën uit te wisselen over een gemeenschappelijke boodschap die bijdraagt aan een positiever imago van werken in de groen- en sportsector.

Meer nieuws

X