Al eens stilgestaan bij de duurzaamheid van de sportlocatie?

Het klimaatakkoord stelt ferme doelen die we met z’n allen in 2050 moeten gaan halen. Heb je wel eens nagedacht over hoe je met jouw bedrijf kan bijdragen, zodat we op de sportparken meewerken om dit mondiale doel te behalen? Enig idee waar te beginnen, of ben je wellicht al verder gevorderd in de kennis over CO2-reductie, circulariteit, milieuvriendelijk veldbeheer of bijvoorbeeld zonnepanelen? Geef je op voor dit onderzoek en wij komen namens de Routekaart Duurzame Sportaccommodaties graag met jou in gesprek!

De organisaties van de Routekaart Verduurzaming Sport zijn voor het onderzoek op zoek naar de volgende professionals: sport- en beleidsadviseurs, sportverenigingsbestuurders, commerciële sportaanbieders en buurtsportcoaches. Ook organisaties uit onze branche, zoals aannemers, leveranciers, producenten en adviseurs worden uitgenodigd om deel te nemen. Doe jij mee?

Veel van de BSNC-leden staan dicht bij de praktijk en kennen de dagelijkse vragen en uitdagingen op het sportpark. Daarom horen de onderzoekers graag jouw mening over verduurzaming in de sport, waar in het proces je je ook bevindt. Waar loop jij tegenaan als het om verduurzamen gaat? Welke informatie of kennis mis je en hoe kan je hierin worden ondersteund?

Deelnemers gezocht voor onderzoek duurzaamheid in de sport
Meld je hier aan!

Het onderzoek: dit kan je verwachten
Het onderzoek vindt plaats via een beveiligde online omgeving (het e-Safari platform van bureau Motivaction). Het onderzoek wordt verspreid over vier (werk)dagen, waarbij we je vragen elke dag 20 tot 30 minuten te besteden aan enkele vragen. Dit kun je geheel naar eigen agenda invullen. Daarnaast kun je met andere deelnemers van gedachten wisselen over het onderwerp.

Het onderzoek vindt plaats tussen 24 februari t/m 1 maart 2022. Als dank voor je medewerking ontvang je:

• Het boek Zeven Werelden, Een planeet van Jonny Keeling, Scott Alexander en David Attenborough
• Of een Groene Waardebon t.w.v. €50,-

Verder krijg je de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek natuurlijk toegestuurd. Om de afhankelijkheid van het onderzoek te garanderen, hebben wij de uitvoering ervan uitbesteed aan onderzoeksbureau Motivaction.

 

De route naar verduurzaming van de sport
De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Missie Routekaart Verduurzaming Sport
Onze missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 55 procent te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken.
Meer info: www.duurzamesportsector.nl

Meer nieuws