Golfbaan Stippelberg één van de meest duurzame banen wereldwijd

Golfbaan Stippelberg in Gemert-Bakel werd genomineerd als meest duurzame baan wereldwijd. Van het terugdringen van brandstofverbruik tot het beheren van de baan met schapen: duurzaamheid zit in het DNA van deze organisatie. In dit filmpje vertelt William Boogaarts, werkzaam bij De Enk Groen & Golf, hoe zijn bedrijf dit voor de Stippelberg uitvoert.

Het aansluitende natuurgebied De Stippelberg was het uitgangspunt bij het ontwerp van de golfbaan. 70% van de baan bestaat uit natuurlijke elementen, wat maakt dat het golfen hier voelt als een wandeling over de heide. Het baanbeheer richt zich zowel op het optimaliseren van de baan als het beschermen en versterken van de omliggende natuur. Dit past binnen de praktijk van duurzaam baanbeheer, met oog voor de natuur, het milieu en de samenleving.

Golfen in een natuurgebied
William Boogaarts: “Bij het ontwerp van de golfbaan is al rekening gehouden met de natuur. Het sluit ontzettend mooi aan bij het natuurgebied dat hierachter ligt. Beheer van de baan doen we ook met schapen”, zo legt Boogaarts uit. De schapen komen een paar keer per jaar grazen en eten dan gras en heide. En doordat hun uitwerpselen ook op de baan terecht komen, kan er weer heide groeien op nieuwe plekken.

 

 

De route naar verduurzaming van de sport
De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Missie Routekaart Verduurzaming Sport
Onze missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 55 procent te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken.
Meer info: www.duurzamesportsector.nl

Meer nieuws

X