Fieldmanager en Fieldmanager Student of the Year 2023 bekend

Gertjan Hilarius en Thimo de Nijs zijn respectievelijk de Fieldmanager of the Year 2023 en Fieldmanager Student of the Year 2023. Beiden kregen de vakprijs uitgereikt tijdens het Green Gala van vakblad Fieldmanager, op 22 november j.l. Jaarlijks reikt een deskundige jury deze vakprijzen uit. De BSNC feliciteert beide winnaars en hecht veel waarde aan de ambassadeursrol die ze voor het vakgebied cultuurtechniek kunnen vervullen.

Gertjan Hilarius wil als winnaar van de titel Fieldmanager of the Year 2023 en het bijbehorende ambassadeurschap het accent leggen op de jeugd. In zijn nominatie-interview deed hij al een oproep om de sector scherp te houden op de noodzaak van nieuwe aanwas: “We moeten tijd en energie steken in de jeugd om het vak op peil te houden. Dat gaat niet vanzelf; daar moet je wat voor doen.” Hilarius zelf doet dat in samenwerking met Scholengroep Aeres (locatie Heerenveen). Hij heeft met Aeres een soort kweekschoolstructuur weten op te zetten, met als resultaat dat er wekelijks klassen bij Hilarius op het werk komen kijken.

De vierentwintigjarige Thimo de Nijs is fieldmanager bij RKC Waalwijk. Daar is hij in de voetsporen van zijn vader getreden, die voorheen fieldmanager was bij de voetbalclub uit Waalwijk. De Nijs geeft nu leiding aan een fieldmanagementteam van zes medewerkers, verdeeld in een grasteam en een facilitair team. Als zij-instromer moedigt De Nijs alle jongeren aan om voor zijn vak te kiezen. ”De schoolbanken zijn niet de enige weg naar een leuk beroep; dat bewijst het fieldmanagementvak. Daarin kun je overigens altijd blijven leren en opleidingen en cursussen volgen. Maar ik wil benadrukken dat dit vak geschikt is voor iedereen die het wil doen.”

BSNC videocampagne

De ambities van de beide winnaars liggen in het verlengde van de doelen van de BSNC, om het vak onder de aandacht te brengen bij met name jongeren en zij-instromers. Dat doen we onder andere met een videocampagne. Ben je geïnteresseerd in de filmpjes en wil je die zelf ook gebruiken, kijk dan op de BSNC-website.

[Op de foto: voorzitter Pleun Lok reikt de vakprijs uit aan Gertjan Hilarius]

Meer nieuws

X