Edward van der Geest: nieuwe voorzitter van BSNC

Edward van der Geest

De branchevereniging verwelkomde vrijdag 22 maart een nieuwe voorzitter: Edward van der Geest. Een open gesprek met een warme persoonlijkheid.

“De BSNC is een bijzondere vereniging. Je zou zeggen dat de verschillende doelgroepen tegengestelde belangen kennen. Nu ik met diverse leden en betrokkenen heb gesproken zie ik duidelijk het gedeelde belang. Het werkt ook goed om te zoeken naar wat je verbindt. En: elkaar wat te gunnen. Dat zie ik allemaal terug binnen de branchevereniging. Vanuit die gemeenschappelijkheid ontleent de BSNC haar kracht en bestaansrecht

Verandering

Edward is gewend om uitdagende projecten en kwesties tot een goed einde te brengen. “Dat klopt. Dat vraagt wat van mensen, want de meesten houden niet zo van verandering. Ik heb geleerd dat je in ingewikkelde processen alle betrokkenen de ruimte moet geven om ‘een draai’ te kunnen maken. En bedenk dat je niet in alle opzichten je zin hoeft te krijgen. Als iets een wedstrijd wordt tussen strijdende (eigen) belangen, zijn er naast winnaars ook altijd verliezers. Dat maakt strijden meestal contraproductief. Veel effectiever is dan om te zoeken naar gezamenlijke belangen, goed te kijken naar de veranderende context, het ontwikkelen van flexibiliteit en een verbindend alternatief te vinden.”

Teamplayer

De nieuwe voorzitter gelooft ook in de kracht van het team. “Ik ben een echte teamplayer. Dat is ook de reden waarom ik mediator ben geworden. Als je de tijd en rust neemt, vind je altijd redenen om samen te werken. Het is belangrijk om los te kunnen komen van argumenten en je kwetsbaar op te stellen. Mensen mogen bijvoorbeeld best weten dat ik me echt thuis voel in het sportdomein, maar me inhoudelijk nog moet inwerken als het gaat om de aanleg, het beheer en onderhoud van sportvelden. Ik heb er wel vertrouwen in dat ik snel thuis raak in de materie. Ik kom makkelijk tot de kern. Als het gaat om teamwork is het ook belangrijk dat je fouten durft toe te geven en anderen vraagt je te helpen het beter te doen. En je uit te spreken als je vindt dat er iets fout gaat. Dat levert meer op dan boos worden of weg lopen.”

Edward kijkt ernaar uit om met en voor de BSNC aan de slag te gaan. “Het is fijn dat de leden zich hebben uitgesproken en mijn komst waarderen. Ik kijk uit naar een plezierige samenwerking met de leden en alle samenwerkingspartners van de BSNC. We ontmoeten elkaar snel!”

Je kunt Edward bereiken via e.vandergeest@bsnc.nl of 06-22528523

Edward van der Geest (54 jaar)

Getrouwd en 2+3 kinderen (in de leeftijd van 16-23 jaar)
Fanatiek sporter: volleybal, hardlopen, scheidsrechter korfbal
Werkervaring: oud-wethouder, strateeg, adviseur, mediator, procesbegeleider

 

Meer nieuws

Plaats een reactie