Deelsessie KUNSTgres 2023: Europese ontwikkelingen over infill-gebruik en slijtage kunstgrasvezels

Het gebruik van kunstgrassportvelden en hun impact op het milieu heeft steeds vaker de aandacht van regelgevers op nationaal en Europees niveau. Actueel is het voorgestelde toekomstige verbod op de verkoop van polymeer infillmateriaal. Daarnaast wordt er ook gekeken naar het beheersen van secundaire microplastics veroorzaakt door slijtage van kunstgrasvezels en het verantwoord omgaan met kunstgrassportvelden aan het einde van hun levensduur.

In deze deelsessie geeft Alastair Cox, technisch directeur van ESTC, een update over de nieuwste vraagstukken op het gebied van regelgeving die van invloed kunnen zijn op de kunstgrasindustrie. Ook gaat hij in op de rol die de ESTC op Europees niveau vervult, zodat de regelgevers op de hoogte zijn van de initiatieven die de kunstgrasbranche neemt, om ervoor te zorgen dat de vele positieve voordelen van kunstgrassportvelden niet conflicteren met het belang en de noodzaak om het klimaat te beschermen.

Deze deelsessie is in het Engels.

Inschrijven voor KUNSTgres

Deelname voor BSNC-leden is gratis. Niet leden betalen € 295,00. Schrijf je nu in. Je hoeft je niet aan te melden voor een deelsessie. Op de dag zelf kies je aan welke deelsessie je wilt deelnemen.

Meer nieuws