De Duurzaamheidsatlas: voorbeelden van verduurzaming bij sportaccommodaties

Op 31 oktober lanceerde het platform www.duurzamesportsector.nl de Duurzaamheidsatlas, een database met voorbeelden van sportaccommodaties die stappen hebben gezet om te verduurzamen. Sportverenigingen en beheerders van accommodaties worden opgeroepen hun praktijkervaringen op te schrijven in deze atlas, zodat kennis en ervaringen worden gedeeld.

In de Duurzaamheidsatlas vind je voorbeelden van verduurzaming in de praktijk. Clubs kunnen zelf hun sportaccommodatie toevoegen en laten zien welke duurzame stappen zij hebben gezet.

Waarom deze Duurzaamheidsatlas

De sportsector moet vergroenen om de sport toekomstbestendig en betaalbaar te houden. De nieuwe Duurzaamheidsatlas laat zien hoe dat kan. Hoe verduurzamen andere sportclubs en accommodatie-eigenaren hun sportaccommodatie? Welke subsidies hebben zij gebruikt? En welke tips kunnen zij geven? Deze atlas geeft inzicht in goede voorbeelden van verduurzaming in de praktijk. De Duurzaamheidsatlas is een product van de Routekaart Verduurzaming Sport.

De route naar verduurzaming van de sport

De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Missie Routekaart Verduurzaming Sport

De missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 55 procent te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken.

Meer info: www.duurzamesportsector.nl

Meer nieuws