BSNC breidt uit met gemeente Bodegraven-Reeuwijk

De branchevereniging blijft groeien. Met Bodegraven-Reeuwijk is de BSNC een gemeente rijker waar sport in een hoog vaandel staat. En waar het duurzamer maken van de verschillende sportparken prioriteit heeft. De gemeente verzocht de zeven voetbalclubs en andere verenigingen daarom met deskundige hulp en onder gunstige financiële voorwaarden een scan te maken van de accommodaties.

De scan wijst uit hoe de clubs en verenigingen een bijdrage kunnen leveren aan de ambities van Bodegraven-Reewijk (bijna 34.000 inwoners) op het gebied van duurzaamheid. “Denk daarbij aan milieuvriendelijke maatregelen als koude- en warmteopslag, een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem, zonnepanelen en led-verlichting”, zegt adviseur sport Peter van Boggelen. “De gemeente telt zeven sportparken met meer kunstgras- dan natuurgrasvelden. Behalve voetbalclubs zijn in de gemeente onder meer ook een atletiekvereniging en twee  korfbalverenigingen gevestigd. De leden van de plaatselijke hockeyclub spelen hun wedstrijden op drie zand-ingestrooide hockeymatten: twee in sportpark Reeuwijkse Hout (bij de Reeuwijkse plassen) en één in Bodegraven.”

Onderhoud
De sportverenigingen verzorgen het reguliere en groot onderhoud vaak zelf of besteden dit uit aan aannemers. Peter: “De gemeente heeft het onderhoud niet in eigen beheer. Het warme weer van de afgelopen zomer en lange droogteperiode leverde gelukkig geen problemen op bij het onderhoud van de sportvelden. De beregening van de sportvelden in de verschillende kernen gebeurt zowel automatisch als handmatig.”

Mede vanwege de discussie en ophef over de gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat gaat de gemeente vier nieuwe voetbalvelden aanbesteden met infill van kurk. Peter: “We hebben hier goede ervaringen mee opgedaan bij de aanleg van een nieuw voetbalveld bij een van onze voetbalverenigingen in 2017. Die mat bevalt en voldoet prima.“

BSNC
De meerwaarde van het BSNC-lidmaatschap is groot volgens Peter. “Directeur Ben Moonen benaderde mij hier onlangs voor tijdens de themadag van de branchevereniging over duurzame sportaccommodaties in de Brabantse gemeente Meierijstad. Arjan Knottnerus van Tarkett Sports had onze gemeente uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Samen met mijn collega Lizet Keijzers zijn we aanwezig geweest. Wij vonden het een heel boeiende, leerzame dag. De ontwikkelingen in de buitensportsector volgen elkaar in hoog tempo op. We willen hier graag goed van op de hoogte blijven en ons netwerk verbreden. Daarvoor ben je bij de branchevereniging aan het goede adres. Mede door de organisatie van verschillende evenementen en de mogelijkheden die zij biedt om informatie uit te wisselen met andere gemeenten en de overige ledengroepen. Een sterk punt is bovendien dat de BSNC een serieuze gesprekspartner is van gezaghebbende organisaties als het RIVM, sportkoepel NOC*NSF, VSG en de KNVB. Er zit zoveel kennis bij de BSNC. Daar profiteren wij als gemeente van. Dus toen Ben ons vroeg om lid te worden, hoefden we daar niet lang over na te denken.”

Meer nieuws

Plaats een reactie