BSNC breidt uit met BVO Go Ahead Eagles

 

De Adelaarshorst. Een van de mooiste stadionnamen in de Nederlandse voetbalwereld. Naast de Deventer koek en jaarlijkse boekenmarkt is het in 2015 en 2016 fraai verbouwde bouwwerk van Go Ahead Eagles een van de visitekaartjes van de stad. BSNC heeft er met de BVO een gerenommeerd nieuw lid bij. Go Ahead is daarnaast een van de zeven Eredivisieclubs die 6 april met de branchevereniging de Open Dag Fieldmanagement organiseert. 

Voetbal- én grasliefhebbers zal het niet ontgaan zijn. Behalve de geweldige voetbalentourage in de altijd volgepakte Adelaarshorst, oogt het veld als een plaatje. En dat maakt het kijken naar een samenvatting op televisie van een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles al bij voorbaat een feest. Voor het publiek in de knusse voetbaltempel met de karakteristieke Engelse sfeer geldt dat uiteraard nog sterker. “Een team bestaande uit een full timer en drie vrijwilligers zorgen voor het onderhoud van de natuurgrasmat”, zegt coördinator operationele zaken Ronnie Janssen. “Dat geldt ook voor de twee trainingsvelden bij het stadion: één hele en één halve mat. Voor honderd procent echt gras. Puur natuur dus. Om de velden goed bespeelbaar te maken en houden, maken we onder meer gebruik van verlichtings- en meettechnieken. We zijn een kleine club en doen alles in eigen beheer. De selectiespelers en de beloften trainen en spelen op de velden bij de Adelaarshorst. De jeugdteams van Go Ahead Eagles trainen op complexen van verschillende amateurverenigingen in Deventer.”

BSNC
Ronnie kijkt uit naar de Open Dag Fieldmanagement. “Op deze manier willen en hopen BSNC en wij de studenten uit het beroepsonderwijs enthousiast te maken voor het vak van groundsman. En de passie voor gras bij te brengen”, aldus Ronnie. “De bezoekers mogen het veld betreden en krijgen onder meer uitleg over alles wat er komt kijken bij het onderhouden van sportvelden. Daarnaast biedt het evenement ons de kans om studenten uit het beroepsonderwijs te interesseren voor een stage. Voor ons een belangrijke reden om de open dag te faciliteren. Bij Go Ahead Eagles is zeker plek voor stagiaires. Liefst twee tot drie.”

Ronnie is overtuigd van de voordelen van het BSNC-lidmaatschap. “De branchevereniging biedt een goed platform om met collega’s en leden van andere bloedgroepen te sparren over het onderhoud en beheer van sportvelden. Het is ook voor ons als BVO belangrijk om kennis te delen en op de hoogte blijven van alles wat er speelt binnen het vakgebied van fieldmanagement. Namens Go Ahead Eagles zijn we daarom graag van partij tijdens een van de bijeenkomsten van de BSNC. ”

Bron foto: Erik Pasman/Go Ahead Eagles 

 

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie