BSNC begroet nieuw lid: gemeente Brummen

BSNC is een nieuw lid rijker. Het betreft de Gelderse gemeente Brummen die qua inwoneraantal in Eerbeek haar grootste kern heeft. De leden van de vier voetbalclubs – waarvan alleen VV Oeken zelfstandig opereert – spelen in totaal op veertien voetbalvelden: elf natuurgrasmatten, twee hybride voorzieningen en een van kunstgras. Ook de plaatselijke korfbalclub speelt op een artificieel veld.

“De gemeente is eigenaar van de sportparken van de voetbalverenigingen Eerbeekse Boys, SC Brummen en VV SHE (Sportclub Hall Empe)”, vertelt vakspecialist groenbeheer Jesse Noordzij. “Behalve de buitensportaccommodaties ben ik ook verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de plantsoenen, speeltuinen en begraafplaatsen. Een mooie, afwisselende job. Werkzaamheden als het vegen, rollen en kriebeleggen van het kunstgrasveld voeren we als gemeente zelf uit. Het maaien en het groot onderhoud besteden we uit aan enkele aannemers.”

Jesse vervolgt: “De schade aan de sportvelden door de lange droogteperiode valt mee. Voordeel is dat alle velden een automatische voorziening voor beregening bevatten. Daarom hoeven we dus niet steeds installaties te verplaatsen. We moeten wel het sproeien beperken. De wortelvorming van het gras is minder mooi dan bij natuurlijke regenval. Toch mogen we niet klagen. De velden liggen er redelijk bij.”

Veel activiteit
In het sportpark van SC Brummen viel in de zomervakantie veel activiteit te bespeuren.  Het hoofd- én het kunstgrasveld werden onderworpen aan een renovatie. Jesse: “De laatste klus is een pilot. Die voeren we onder leiding van het onafhankelijk adviesbureau GRAS Advies uit met de voetbalclub, de leverancier en in eerste instantie de KNVB. Insteek is dat de betrokken partijen ondanks de verschillende belangen goed met elkaar samenwerken. Met als doel te garanderen dat er een goed bespeelbaar kunstgrasveld ligt waarmee de vereniging tien jaar vooruit kan. De partijen, waaronder de aannemer, blijven gedurende die periode – dus ook na de aanleg – intensief betrokken bij het beheer en onderhoud van de mat. Een goed initiatief en een mooie uitdaging. Als pilotgemeente verlenen we hier graag onze medewerking aan. De KNVB is inmiddels als partner in dit project vervangen door sportkoepel NOC*NSF. Gekozen is voor een bredere opzet waarbij allerlei soorten sportvloeren in beeld zijn.”

BSNC
De gemeente Brummen maakt sinds kort deel uit van de BSNC-familie. Jesse: “Het feit dat het voor kleinere gemeenten financieel gezien nu aantrekkelijker is om lid te worden speelt een rol. Net als de mogelijkheid om ons netwerk uit te breiden, informatie uit te wisselen en goed op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Eind vorig jaar bezocht ik in Papendal de bijeenkomst ‘Kunstgras: de discussie voorbij?’ Vanwege de aanleg van een kunstgrasveld in onze gemeente, wilde ik meer weten over alle ontwikkelingen. De kunstgrasmarkt is zeker de laatste jaren volop in beweging. Binnen de branche zijn er allerlei initiatieven op het vlak van milieu, duurzaamheid en kwaliteit. De BSNC heeft innovatie in een hoog vaandel staan en biedt een uitstekend platform om kennis te delen. Mede door de brede opzet met gemeenten, een mix van aannemers, leveranciers en adviesbureaus ontstaan er levendige en evenwichtige discussies. Behalve het bezoeken van bijeenkomsten wil ik graag een actieve bijdrage leveren aan de BSNC. Dat doe ik als kersvers lid van de werkgroep Hybride Velden. Heel boeiend om met andere bevlogen collega’s in gesprek te gaan over de ontwikkelingen op dit gebied. Begin september komen we bij elkaar voor een vergadering. Ik kijk ernaar uit!”

 

Meer nieuws

Plaats een reactie