BSNC begroet nieuw lid gemeente Barneveld

BSNC mag een sport-minnende gemeente aan het ledenbestand toevoegen. Barneveld telt negen sportparken, zes voetbalverenigingen, dertien natuur-grasvelden en twintig kunstgrasmatten. Teamleider sportvelden, begraafplaatsen en speelplaatsen Herman Morren legt uit waarom zijn gemeente koos voor het lidmaatschap van de branchevereniging.

Herman stuurt namens de gemeente Barneveld (bijna 58.000 inwoners) een team aan van drie vaste medewerkers. Zij regelen en verzorgen het reguliere onderhoud van de sportparken en snoeien het groen. Een andere collega maait de twaalf voetbalvelden en één korfbalmat van natuurgras. “Het grote onderhoud, waaronder werkzaamheden als vertidraineren en verticuteren, besteden we uit aan gespecialiseerde aannemers. De twintig kunstgrasvoorzieningen zijn onderverdeeld in elf voetbal-, zes korfbal- én drie hockeyvelden: een water-, een semi-water- en een zand-ingestrooid veld.”

De gemeente Barneveld hanteert een duidelijke strategie bij het aanleggen van nieuwe kunstgrasvelden of het vervangen van bestaande matten. “Wij kiezen momenteel voor PRO-gran als infill. Dit is een gecoat rubbergranulaat. Infill met kurkdeeltjes vinden we minder geschikt. De groene PRO-gran korrels hebben een meer natuurlijke uitstraling. De korrels ruiken minder en trekken minder warmte aan.”

Herman vervolgt: “Ik werk gemiddeld zeventig procent op kantoor. De resterende tijd ben ik buiten te vinden: voor overleg met de collega’s die de velden onderhouden en om te controleren hoe de sportparken erbij liggen. Als voormalig medewerker buitendienst weet ik uit eigen ervaring wat het betekent om in het veld actief te zijn.”

Profclubs
De voetbalvelden in de kernen Garderen (Veluwse Boys) en Stroe (vv Stroe) oefenen veel aantrekkingskracht uit op BVO’s. Herman: “De twee Bilderberg-hotels in de bossen bij Garderen bieden regelmatig -vooral tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen- onderdak aan buitenlandse (top)clubs. Zo waren afgelopen zomer de selecties van het Belgische Club Brugge, het Turkse Kasimpasa en het nationale team van de Verenigde Arabische Emiraten te gast in onze gemeente. Hotel De Bilderberg ‘least’ de velden. We hebben als gemeente een goede naam opgebouwd in de internationale voetbalwereld.”

Hete zomer
Ondanks het warme weer van afgelopen zomer slaagde de gemeente Barneveld erin om de natuurgrasvelden in prima staat te houden. Herman: “Dit hadden we zonder de geweldige inzet van onze medewerkers niet gered. Op één veld na hebben wij alle velden in de automatische beregening.”

BSNC
Het lidmaatschap van de BSNC is een bewuste keuze, benadrukt Herman. “De keuze om aan te sluiten bij de branchevereniging is mede ingegeven door alle ontwikkelingen in de buitensportsector. We willen graag goed op de hoogte blijven en ons netwerk verbreden. Daarom bezochten we ook als niet-lid al de bijeenkomsten van de BSNC. Bovenal vinden we het belangrijk om kennis te delen en informatie uit te wisselen met andere gemeenten en de overige ledengroepen. We staan er open voor om actief mee te denken over alle zaken die spelen in de branche. Eerst eens kijken hoe alles reilt en zeilt binnen de branchevereniging. Dan weten we beter op welke wijze we een positieve bijdrage kunnen leveren.”

 

Plaats een reactie