BSNC begroet nieuw lid Biocontrole

Biocontrole uit Hazerswoude-dorp (specialist in biologische oplossingen en bodemverbeterende producten) maakt sinds kort deel uit van de BSNC. Het Zuid-Hollandse bedrijf geeft adviezen en levert producten op het gebied van plaag-bestrijding, speciale meststoffen en plantversterkers. Harry de Rooij heeft als directeur de dagelijkse leiding in handen van de vierkoppige onderneming.

Biocontrole is voor de tuinliefhebber en professional actief op verschillende terreinen. Waaronder sport: van voetbal-, korfbal- en rugbyvelden tot golfbanen. “Op sportvelden heeft het gras vaak flink te lijden”, benadrukt Harry. “Vanaf het doelgebied naar de middenstip is de bodem door veelvuldig bespelen vaak verdicht en kunnen de wortels van het gras soms wel een oppepper gebruiken. Buiten het intensief bespeelde deel is de grond losser. Dit is voor insecten de ideale plaats om eieren af te zetten, wat kan leiden tot schade door engerlingen en emelten. Afgelopen zomer duurde het door de lange droogteperiode en hitte langer dan normaal voordat die beestjes uit de eitjes kwamen. De hoop van veel onderhoudsteams dat ze door de extreme weersomstandigheden het loodje hadden gelegd, bleek ijdel. In plaats van eind juli-begin augustus zorgden ze een paar weken later alsnog voor problemen. We krijgen nu nog steeds meldingen binnen van klanten over schade op de sportvelden, vooral veroorzaakt door engerlingen.”

Innovatief bedrijf
Harry vervolgt: “Biocontrole is een innovatief bedrijf. Met het oog op het toekomstige verplichte chemievrije beheer en onderhoud van sportvelden hebben we het tij mee. Onderzoek naar nieuwe of bekende plaaginsecten is de basis voor onze advisering en oplossingen. Hierbij bekijken we welke natuurlijke vijanden geschikt zijn tegen specifieke nieuwe of bekende plagen. Verder brengen we de problemen op sportvelden en golfbanen in kaart door de zogeheten determinatie van de plaaginsecten.”

Het inzetten van de biologische middelen van Biocontrole vormt een oplossing voor diverse problemen in gras. Harry: “Naast de vaste werknemers huren we de expertise in van deskundigen om klanten te bezoeken. In deze tijd van het jaar gaat het onder meer om bemestingsspecialisten. Inhuren van deze vaklui doen we ook als fundamenteel, specifiek (laboratorium)onderzoek nodig is. De producten die wij leveren komen van  topproducenten in Europa, zo nodig van daarbuiten. Wij stellen heel hoge kwaliteitseisen.”

BSNC
BSNC-directeur Ben Moonen polste Harry een paar jaar geleden al eens om lid te worden. “Toen vormden de kosten voor ons als kleinschalig bedrijf nog best een obstakel. Nu is de tijd rijp –ook door een verlaging van de tarieven- om ons aan te sluiten. We willen graag kennis delen binnen een professioneel en groot netwerk. Veel leden kennen we al, veel anderen nog niet. Nieuwe zakenrelaties opdoen en connecties maken is heel goed mogelijk bij de BSNC. Mede dankzij de verschillende bijeenkomsten en evenementen die de branchevereniging organiseert of waar zij bij betrokken is. De brede opzet met naast adviseurs ook gemeenten, aannemers, adviesbureaus en leveranciers biedt meerwaarde. Daar leer je veel van en bovendien blijf je zo goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sportbranche. Kort gezegd is onze insteek heel helder: wij hopen beter te worden van het lidmaatschap en willen andere bedrijven en organisaties binnen de BSNC graag helpen. ”

Meer nieuws

Plaats een reactie