BSNC begroet nieuw lid: aannemer Henitech BV uit Weert

 

De BSNC is met Henitech BV een aansprekend nieuw lid rijker. Het bedrijf uit het Noord-Limburgse Weert timmert sinds 2004 aan de weg. Henitech maakte door de jaren heen naam als specialist in het aanleggen van kunstgras sportvelden. Behalve Nederland is zij actief in onder meer België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Het bedrijf legt 300.000 vierkante meters kunstgras per jaar aan.

Henitech is eigendom van de directeuren Ron de Vlieger en Erik Nien. “Hoewel we ook veel opdrachten krijgen en uitvoeren in het buitenland zijn we voor honderd procent Nederlands”, benadrukt Ron. “We coördineren en sturen al onze werkzaamheden aan vanuit Weert. Henitech telt gemiddeld vijftien tot twintig medewerkers.”

De drukte in de markt en de druk óp de kunstgrasmarkt is volgens Ron momenteel groot. “Dat komt vooral omdat de aanleg van de kunstgras sportvelden zich concentreert in de zomer. Dat gaat wel eens ten koste van de kwaliteit. Geen goede zaak natuurlijk. Daarom zijn wij samen met veel collega-bedrijven een groot voorstander van het beter spreiden van de projecten. Mede daarom besloten wij om ons aan te sluiten bij de BSNC. Het zou mooi zijn om met de leden van de branchevereniging als één front naar buiten te treden. Op die manier zijn we in staat het spreidingsprobleem als vakorganisatie aan te kaarten en bespreekbaar te maken bij de overige betrokken partijen.”

Serieuze gesprekspartner
De BSNC is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner van onder meer de sportkoepel NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en grote sportbonden als de KNVB. “BSNC is als landelijk kennis- en innovatieplatform op het gebied van buitensportaccommodaties een belangrijke organisatie”, weet Ron. “Wij willen graag kennis delen én vergaren. En zo goed mogelijk op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de wereld van het kunstgras. Dan ben je bij de branchevereniging aan het juiste adres. Vooral ook door de brede opzet met ledengroepen als aannemers, gemeenten en sportbedrijven, adviesbureaus en leveranciers heeft de BSNC veel meerwaarde. Wij willen graag meepraten in de diverse commissies en werkgroepen. Daarnaast bezoeken we graag de verschillende bijeenkomsten van branchevereniging. Zo waren we ook al van de partij bij ‘Kunstgras: de discussie voorbij’ op donderdag 14 december in Papendal. Dergelijke evenementen zijn ideaal om met vakgenoten van gedachten te wisselen over alles wat er speelt in onze branche. De kunstgrasmarkt is in feite een kleine wereld. Wij komen elkaar vaak tegen tijdens beurzen, congressen en andere bijeenkomsten.”

Kwaliteit
De medewerkers van Henitech waren de afgelopen jaren ook werkzaam in Zweden, Noorwegen en Oostenrijk. In deze landen is Henitech een gerespecteerde naam die voor kwaliteit staat. Buiten Scandinavië en Oostenrijk legde het bedrijf voetbalvelden aan in Zwitserland, Italië en Engeland. Ron: “Ook buiten Europa kom je onze kunstgras matten tegen, zoals in Ghana. Henitech is een productonafhankelijke verlegger met als belangrijkste werkgebied Europa. Hierdoor zijn onze gespecialiseerde medewerkers in staat voor elke willekeurige opdrachtgever te werken.”

Ron vervolgt: “Buiten onze expertise in het verleggen van kunstgras, brengen we kunstgras aan de man voor de particuliere en zakelijke markt. We voeren daarnaast specialistisch preventief onderhoud uit aan kunstgrasvelden en leveren de apparatuur voor het zelfstandig uitvoeren van het reguliere preventieve onderhoud. Kortom, Henitech is er voor alle werkzaamheden op het gebied van kunstgras. Waarbij we op een prettige manier samenwerken met verschillende partners én ook BSNC-leden. We voelen ons als kersvers lid daarom nu al helemaal thuis bij de branchevereniging.”

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie