Zorg goed voor jouw tennisbanen, doe een training baanonderhoud!

Het belang van een mooie, goed onderhouden accommodatie kan niet genoeg benadrukt worden. Zeker de tennisbanen moeten in uitstekende staat zijn om mensen de gelegenheid te bieden optimaal van de tennissport te genieten. Bovendien is een mooi onderhouden tennispark hét visitekaartje van de tennisvereniging en voorkomt goed en tijdig onderhoud onnodige kosten. Daarom biedt de KNLTB verenigingen, in samenwerking met een aantal partners, ook dit voorjaar weer ondersteuning in de vorm van trainingen in baanonderhoud.

De KNLTB sloot enkele jaren geleden een convenant met IPC De Groene Ruimte en Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC) en werkt met hen dan ook nauw samen om passend opleidingsaanbod voor goed banenonderhoud aan te bieden. Met betrokkenheid van een afgevaardigde van Tennisbaanbouwers Nederland (VTN) wordt op deze manier de ontwikkeling, kwaliteit en continuïteit van het opleidingsaanbod goed bewaakt. Overigens heeft de KNLTB ook een gratis Banenscan beschikbaar. Hiermee wordt snel en vakkundig in beeld gebracht hoe het is gesteld met de kwaliteit, de bespeelbaarheid en de veiligheid van jouw banen.

Data en inschrijven
Opleidingsinstituut IPC De Groene Ruimte neemt de uitvoering van de opleidingen voor zijn rekening en doet dat in maart ook weer twee maal, te weten op zaterdag 14 en 21 maart. Dan staan respectievelijk trainingen voor onderhoud van kunstgras/roodzand kunstgras en van gravel/gravel op afschot op het programma. Beide training bieden een leuke afwisseling tussen theorie en praktijk op de baan.

Wil je erbij zijn? Kijk hier voor meer informatie en details over de trainingen of schrijf je direct in.

Meer nieuws