Zomergroet

BSNC voorzitter Edward van der Geest kijkt terug op een druk uitdagend eerste halfjaar, kijkt uit naar even een vakantiebreak en blikt vooruit naar de tweede helft van 2023 met inspirerende ontmoetingen, zinvolle projecten en andere activiteiten om onze branche te versterken.

Beste BSNC-ers,

De regio’s gaan gespreid dicht, de koffers (of caravans) worden gepakt en de reisbestemming voorbereid.

Ik gun al onze leden en partners een paar weken het comfort van “even helemaal niets …”. Ja ik weet het, onze sector is natuurlijk maximaal druk, om voor de start van de competities en de scholen de velden weer optimaal te krijgen (of aan te leggen), en toch is het goed even de boog te ontspannen. Het zijn pittige tijden.

Corona achter ons, een oorlog “om de hoek”, mega-inflatie, tekort aan zo’n beetje alles, maar vooral handjes, de crises buitelen over elkaar heen en dan willen/moeten we ook nog in een onmogelijk tempo de energie- en klimaattransities inzetten.

Kortom, hectische en uitdagende tijden, zowel privé als zakelijk.

Ik kijk, ondanks deze turbulentie, wel met een overwegend goed gevoel terug. De nieuwe structuur van de BSNC is neergezet, de commissies komen op gang, we hebben financiële ondersteuning (subsidie VWS) om extra bij te dragen aan de verduurzamingsopgave en de mogelijke verbreding van de BSNC, we hebben zeer succesvolle congressen (KUNSTgres en CONgras) en ledenbijeenkomsten mogen organiseren en dat met een heel klein team van betaalde krachten en een groot aantal vrijwilligers vanuit onze achterban, dank jullie wel!

Eén “hoofdpijndossier” houdt ons natuurlijk nog wel bezig, het KwaliteitZorgSysteem2.0.
Ik spreek de hoop en de verwachting uit, dat we snel uit deze impasse komen en weer vol de samenwerking met onze externe partners op kunnen pakken.

Komend half jaar gaan we natuurlijk door met het organiseren van interessante (netwerk-)bijeenkomsten, met de ontwikkeling van het duurzaamheidslabel, het vaststellen van een nieuw standaard garantiedocument, KZS2.0(?) en besluiten de leden of en zo ja hoe we ons als branche kunnen versterken.

Dat later, voor nu een fijne vakantie!

Edward van der Geest
Voorzitter BSNC

Meer nieuws