Winnaar innovatieprijs W&H Sports blijft innoveren

In juni dit jaar ontvingen vijf winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties een voucher als aanmoediging om verder te ontwikkelen of meer promotie te kunnen geven aan hun vinding. Een paar maanden later vragen we hen: waar staan je nu? In dit artikel vertelt Sander de Goede van W&H Sports onder meer over de kennisbijeenkomst voor stakeholders op 17 september jl.

Wat hield de kennisbijeenkomst in?

W&H Sports heeft op 17 september een kennisochtend georganiseerd voor haar stakeholders op het Urban SkillCourt van SmartGoals in Rotterdam. Het Albeda College gaf demo-trainingen op de verschillende stations. Tevens waren er presentaties over de werking en mogelijkheden van de interactieve tool SmartGoals.

Doorontwikkeling SmartGoals?

“Er zijn inmiddels twee opstellingen in de markt (in Rotterdam en Lichtenvoorde) en is er veel interesse vanuit de markt. Smartgoals speelt met haar technologie in op sport & gaming en dat is nu juist waar gemeenten en verenigingen naar op zoek zijn. Deze technologie kan de opdrachtgever makkelijk integreren in andere beweegconcepten om op deze manier een ‘Sportpark van de toekomst’ te creëren.”, aldus Sander de Goede.

Wat heeft de Innovatieprijs jullie gebracht?

Hij vervolgt: “Dat is om te beginnen media-aandacht, maar ook de gerichte vragen waarmee wij aan de slag zijn gegaan. Zoals de feedback vanuit de jury tijdens de uitreiking van de innovatievoucher. “

Bekijk hier de aftermovie van de prijsuitreiking Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021

Zou je andere bedrijven/ leveranciers aanraden om ook hun innovatie in te dienen voor de prijs?

De Goede: “Jazeker en het pitchen was een leuke ervaring, ook omdat je zónder presentatie of product te laten zien zo goed als mogelijk het idee moet presenteren aan het publiek. En het is ook goed voor het bekendmaken van je idee en/of product. “

Wat zou je nog willen innoveren aan SmartGoals?

“De SmartGoals palen makkelijk demontabel maken, zodat het voor een gemeente makkelijker wordt om de opstellingen al dan niet tijdelijk op een sportpark te plaatsen. Tevens zouden we graag de besturing van de techniek op een andere manier dan alleen via de app willen aanbieden.” Zo is innovatie een immer doorgaand proces!

Meer nieuws