Wie wint de eretitel Sportaccommodatie van het jaar?

Iedere sporter is gebaat bij een toekomstbestendige sportaccommodatie. Hierin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en RVO op zoek naar het beste initiatief op het gebied van duurzaamheid. En dan gaat het om initiatieven die al gerealiseerd zijn. Naast de eretitel Sportaccommodatie van het jaar 2022 ontvangt de winnaar een cheque van €2.000,- om te besteden aan de accommodatie.

De prijs is bedoeld om sportverenigingen die goed op weg zijn met het verduurzamen van hun accommodatie in de spotlights te zetten en om andere clubs te stimuleren ook aan de slag te gaan. Om daarmee de hele branche vooruit te helpen. In 2050 moeten alle sportaccommodaties CO2-arm zijn, dat betekent een CO2-reductie van 95% ten opzichte van 1990. In 2030 moet 49% CO2-reductie gerealiseerd zijn. Daarom moet de branche stappen gaan zetten in het verduurzamen en toekomstbestendig maken van de sportaccommodaties.

Meld je aan
Is jouw club goed bezig met duurzaamheid? Meld je dan voor 1 maart 2022 aan via www.sportaccommodatievanhetjaar.nl. De drie genomineerden worden op 26 april bekend gemaakt, tijdens de vakbeurs Sportaccommodaties. Behoor jij tot één van de drie genomineerden? Dan wordt in aanloop naar de prijsuitreiking een video gemaakt op jouw club. Op 11 mei 2022 bij FC Burgum (winnaar 2021) zullen de genomineerden een presentatie geven aan de jury, waarna de 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt worden. De winnaars ontvangen een waarde cheque van €2.000 (1e prijs), €1.000 (2e prijs) en €750 (3e prijs) om te besteden aan de sportaccommodatie.

Sportaccommodatie van het jaar is een initiatief van NOC*NSF, Kenniscentrum Sport & Bewegen, Mulier Instituut en RVO.

Zo deden zij dat
Inspiratie nodig? Check hier video’s van de kandidaten van 2021.

Meer nieuws