Webinar ‘Uitdagingen op het gebied van milieuvriendelijk beheer van natuurgras sportvelden’

Op maandag 17 mei van 19.30 tot 20.45 uur organiseert NOC*NSF een webinar over de uitdagingen op het gebied van milieuvriendelijk beheer van natuurgras sportvelden. De BSNC is samen met NOC*NSF een van de organisaties die samenwerken aan de Routekaart verduurzaming sport, waar dit één van de thema’s is. Primair is het webinar bedoeld voor bestuurders en ‘aanvoerders van vrijwilligers op het gebied van accommodatiezaken’ van sportverenigingen met natuurgras sportvelden. Ook interessant is het voor andere betrokkenen bij het onderhoud en beheer van natuurgras sportvelden, zoals beleidsadviseurs en toezichthouders/coördinatoren van gemeenten, en voor groenaannemers.

Het onderhoud van de natuurgras sportvelden wordt steeds vaker een taak van de sportvereniging. Doe je dit als vereniging samen met andere partijen zoals de gemeente, de lokale groenaannemer, of sta je er alleen voor? En hoe organiseer je het onderhoud en beheer zo efficiënt, effectief én milieuvriendelijk mogelijk? We krijgen steeds meer te maken met wet- en regelgeving rondom milieuvriendelijk veldbeheer, denk aan het verbod op gewasbeschermingsmiddelen, en met veranderende klimatologische omstandigheden. Ook dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Daarom organiseren NOC*NSF en de bonden een live webinar waarin diverse panelleden met elkaar in gesprek gaan over het nut en de noodzaak van samenwerking bij milieuvriendelijk onderhoud en het beheer van natuurgras sportvelden.

Datum: maandag 17 mei van 19.30 tot 20.45 uur

Meld je aan op: https://knvb.webinargeek.com/milieuvriendelijk-beheer-grassportvelden

 

Meer nieuws