Wat een jaar! (2)

Een jaar geleden begon ik mijn kerstgroet met deze kop… en eigenlijk nu weer!

We waren er toch vanaf? We zouden gevaccineerd zijn, de economische schade werd goed opgevangen, de maatschappelijke en sociale schade was wat ingewikkelder, maar het ging de goede kant op. En net toen we allemaal weer (virusvrij) dachten te kunnen ademhalen, wij onze voorjaars ledenvergadering konden combineren met een bedrijfsbezoek bij een van onze (nieuwe) leden en een kijkje in de Johan Cruijff ArenA, en wij ook onlangs onze jaarvergadering fysiek konden houden in Gorinchem, ging het weer mis! Lockdown nummer vier, voor drie weken … ja ja.

Het heeft geen zin ons humeur hierdoor te laten beïnvloeden, sterker nog, beter juist niet!

Er is ook veel moois om op terug te kijken.

De BSNC is misschien nog wel actiever dan ooit. Er wordt stevig aan de (duurzame sportaccommodatie) weg getimmerd, we staan nationaal op de kaart, er zijn werk- en taakgroepen actief die ertoe doen, en dat allemaal met een compact bureau en heel veel vrijwillige inzet van onze leden.

Is dat makkelijk, afhankelijk zijn van de inzet en tijd van vrijwilligers? Nee, eigenlijk niet, maar het is ook onze kracht! Juist door deze tomeloze inzet hebben we bereikt wat we hebben bereikt; we zijn nu een serieuze gesprekspartner voor de branche, de ministeries, de collega-brancheverenigingen.

We hebben zelfs de stoute schoenen aangetrokken, om te zien of we volgend jaar tot een verzwaring van onze stem kunnen komen, door ook de binnensport te betrekken bij ons werk.

Hoe? Dat wordt komend jaar verder onderzocht. Het zou mooi zijn als deze verkenning leidt tot een sterkere branchevereniging. Maar, zoals in de laatste ALV toegezegd, alleen na goedkeuring van onze leden.

Ik moet (en wil) toch ook het bureau hier in het zonnetje zetten. Hans, Jeanine, Juul en Bastiaan dank jullie wel voor jullie inzet, betrokkenheid en bevlogenheid bij de BSNC. Omdat jullie niet op de klok kijken, konden alle gaatjes dichtgelopen worden en hebben jullie meer werk verzet dan voor mogelijk werd gehouden.

Komend jaar wordt (weer) een cruciaal jaar voor de BSNC. Gaan we de verbreding en verdieping met elkaar realiseren, lukt het meer slagkracht en meer vlees op de botten te genereren? Gaan we naar “the next level”, of kiezen we ervoor een stapje terug te doen?  De komende ledenvergaderingen zijn hierbij heel belangrijk, te beginnen bij die van 25 maart a.s.. Zie ik jullie daar allemaal? Dat zou toch mooi zijn.

Ik kijk met veel plezier en enthousiasme uit naar 2022!

Rest mij niets dan iedereen goede kerstdagen te wensen en natuurlijk een fantastisch 2022.

Edward van der Geest
Voorzitter

Meer nieuws