Sfeerimpressie BSNC tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties

Op 5 maart was de BSNC, traditioneel aanwezig op de Vakbeurs Sportaccommodaties. In dit artikel een korte impressie van de verschillende activiteiten.

Verschillende leden, geïnteresseerden en relaties bezochten de BSNC-stand. Ook een slibvangput, kantplanken, een picknick-tafel van natuurgras en gerecycled kunstgras, een kunstgras- en een non-infill vloerbedekking en een ‘tafelkleed’ van natuurgras, beschikbaar gesteld door BSNC-leden, trokken de aandacht. Met dank aan DSV Zaden, Sweco, Van Kessel Sport & Cultuurtechniek en TenCate Grass. 

Ontbijtsessie over KNVB-norm

Het BSNC-ontbijt voorafgaande aan de Vakbeurs is weer in ere hersteld. Tijdens dit ontbijt zijn de ontwikkelingen  rondom de KNVB-norm 2-15 en hetgeen er de afgelopen maanden met elkaar is bereikt, toegelicht.

Kennissessie ‘Uitvoering geven aan zorgplicht bij kunstgrasvelden’

Ruim 30 beursdeelnemers bezochten de kennissessie.  Met panelleden Christianne van der Zouw, Michael Welten, Arie Verhoef en Mark de Jong is gediscussieerd over de uitvoering van de zorgplicht en de toekomst van kunstgras. Belangrijkste uitkomst ‘bedrijfsleven, gemeenten en sportbonden blijf met elkaar in gesprek om voor de toekomst een duurzame oplossing te vinden voor het sporten op kunstgras’.

Kennissessie ‘Het toekomstperspectief van fieldmanagers en greenkeepers’

Tijdens de kennissessie ‘Het toekomstperspectief voor Fieldmanagers en Greenkeepers is door Sjaak Groen en Johan van Apeldoorn, met 20 beursdeelnemers met veel passie gesproken over de ontwikkelingen. De klimaatontwikkelingen en duurzaamheidsvraagstukken (o.a. pesticidevrij beheren) vragen meer en andere kennis van beheerders. Meer specialisatie. Naast het oplossen van het te kort aan personeel is een van de grootste uitdagingen het verbeteren van met imago. Wat daar bijvoorbeeld niet aan bijdraagt is de TV-reclame van een bekende brillenfabrikant met een oude grijze man en verouderde apparatuur die er niet in slaagt op juiste lijnen op een sportveld te trekken. 

Verkiezing Innovatieprijs sportaccommodaties

De winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2020 is Altop Products met De Draintalent. De jury maakte dit op 5 maart bekend tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Altop Products ontvangt een promotiepakket om hun innovatie breed te delen in het land. De Innovatieprijs Sportaccommodaties werd voor de vierde keer uitgereikt. Initiatiefnemers zijn BSNC, VSG en NOC*NSF.

Meer nieuws