Draintalent wint Innovatieprijs 2020

De winnaar van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2020 is Altop Products met De Draintalent. De jury maakte dit op 5 maart bekend tijdens de Vakbeurs Sportaccommodaties in Houten. Altop Products ontvangt een promotiepakket om hun innovatie breed te delen in het land. De Innovatieprijs Sportaccommodaties werd voor de vierde keer uitgereikt. Initiatiefnemers zijn BSNC, VSG en NOC*NSF.

De DrainTalent is een duurzaam en intelligent bodembeheersysteem dat een complete oplossing biedt voor de uitdagingen die er liggen bij het beheren van een grassportveld. De uitgebreide functionaliteit van de DrainTalent kan volautomatisch ondergronds de water- en luchthuishouding reguleren met digitale precisie. Hierdoor verhoogt men de gebruiksintensiteit en graskwaliteit, vermindert het risico op afgelasten en behoort verdroging tot het verleden. Ook traditioneel sproeien is niet meer nodig. De DrainTalent werkt op basis van een zelfregulerende reactor, aangestuurd door een weerstation, in combinatie met een geavanceerd drainagesysteem. Deze kan water onttrekken uit en toedienen aan de toplaag en zuurstof en meststoffen toedienen in de toplaag.

Juryrapport
Volgens de jury viel de inzending van Altop Products op dankzij het feit dat deze innovatie:

  • hoge mate van actualiteit in het kader van klimaatverandering
  • zorgt voor hergebruik van kostbaar water
  • zeer positieve aannames

Over de Innovatieprijs
De Innovatieprijs Sportaccommodaties is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Het evenement van BSNC, VSG en NOC*NSF  is bedoeld om nieuwe concepten in de sportsector stimuleren. Ook willen de drie organisaties de focus versterken op innovaties bij het bedrijfsleven, opdrachtgevers én gebruikers. De adviescommissie maakte een eerste selectie met drie genomineerden: naast De DrainTalent waren dat InFit Beweegconcepten met De Nieuwe Gymzaal en Fieldturf-Tarkett met Promax Hydroflex.

Het beoordelen van de inzendingen gebeurde aan de hand van de criteria in het reglement zoals originaliteit en creativiteit, de aanleiding voor de innovatie, praktische meerwaarde, promotie vakgebied en effectiviteit. En in hoeverre er sprake is van een concreet, gerealiseerd en duidelijk product, project of dienst.

Meer nieuws