Samenwerking BSNC-leden leidt tot nieuwe aanpak aanleg en onderhoud van natuurgrasvelden

Een kwestie van zeggen en gewoon doen. Een team van BSNC-leden bestaande uit leverancier DCM Nederland, adviesbureau KYBYS en aannemers geven een mooi voorbeeld van waar de brancheorganisatie voor staat. Kennis delen, kennis ontwikkelen, zaken samen oppakken én uitvoeren. Waarbij iedereen meedenkt en meedoet vanuit zijn eigen expertise. Met als hoger doel: de krachten bundelen om op innovatieve wijze hoogwaardige én betaalbare natuurgrasvelden te realiseren.

“We kennen elkaar allemaal via de BSNC en staken de koppen bij elkaar met een duidelijk plan. Samen zijn we tot meer in staat”, benadrukt initiatiefnemer Erwin Weening, commercieel directeur bij DCM Nederland en lid van de Commissie Gras van de branchevereniging. “Samen kunnen we met de juiste middelen en voldoende budget nieuwe natuurgrasvelden aanleggen en onderhouden met een gegarandeerde hoogstaande kwaliteit. In de bodem is een lavasoort verwerkt die zorgt voor stabiliteit en een perfecte waterafvoer. Onze velden voldoen aan alle KNVB-normen. Daardoor profiteren ook de gebruikers volop en kunnen zij op goede en veilige velden sporten.”

Het aanleggen gebeurt tegen een vaste prijs van gemiddeld 50.000 euro. De exacte prijs hangt af van het aantal uren per jaar dat het veld bespeeld kan worden. De opdrachtgever kan kiezen voor 250, 400 of 500 uur. Het onderhoud bedraagt gemiddeld 12.000 euro per jaar. Erwin: “We ontzorgen opdrachtgevers volledig bij de aanleg en het onderhoud. Zo weten zij vooraf precies waar ze aan toe zijn. Binnen het team spreken we af wie wat doet. Een aantal keer per jaar evalueren we met de opdrachtgever de voortgang”, zegt Erwin. “We garanderen de kwaliteit van de velden. Dat betekent dat deze wel toetsbaar moet zijn.  Voordat we overigens overgaan tot de aanleg van het veld, maken we eerst een grondige bodemanalyse van het veld. De uitkomst daarvan vormt de basis van onze werkwijze. Die analyse voert mijn bedrijf uit namens het team. Daarnaast leveren wij organische meststoffen en zorgen we voor een actief bodemleven en chemievrij onkruidbeheer. Daarmee bieden we tevens een oplossing voor het duurzaamheidsvraagstuk binnen gemeenten.”  

Aanvragen
In het Gelderse Voorthuizen liggen er twee en in het Brabantse Fijnaart ligt er al 1 van deze nieuwe natuurgrasmatten. “En we hebben alweer nieuwe aanvragen ontvangen van verschillende gemeenten. Daaruit blijkt dat er nog veel behoefte is aan natuurgras”, stelt Erwin. “Het feit dat we op deze manier samenwerken aan een innovatief product met BSNC-leden van verschillende bloedgroepen zorgt voor meerwaarde en betaalt zich uit. Omdat iedereen over grenzen heen kijkt, zijn eigen deskundigheid meebrengt en daar naar handelt. We zijn trots op onze samenwerking. Het zou mooi zijn als wij andere leden van de branchevereniging stimuleren en motiveren om ook met elkaar projecten op te starten. Hopelijk geldt hier het spreekwoord: Goed voorbeeld doet goed volgen.“

Meer nieuws

Plaats een reactie