Routekaart Verduurzaming Sport helpt sportaccommodaties om ‘groener’ te worden

Partners van de Routekaart Verduurzaming Sport bieden op 26 april in zaal 4 drie interessante workshops aan voor sportclubs of beheerders die hun accommodatie graag willen verduurzamen en meer daarover willen weten. Van minder afval tot meer biodiversiteit, ze helpen je graag op weg.

Om deze ambities waar te maken ontmoeten de partners deelnemers graag op 26 april op de Vakbeurs Sportaccommodaties. Ontdek in de stand en in drie workshops wat kan worden ondernomen voor een groene(re) sportaccommodatie.

Drie workshops in zaal 4

13:30 – 13:45 Minder afval op jouw sportclub
door Jennifer van Dijk en Klaas van der Sterren (VANG i.s.m. Rijkswaterstaat)

Steeds meer sportclubs gaan aan de slag met het verduurzamen van hun club. Naast bijvoorbeeld energiebesparing is afvalvermindering en afvalscheiding een belangrijke stap richting duurzaamheid. In deze workshop leer je wat de afvalregels voor een sportclub zijn, wat je zelf kunt doen om afval te verminderen en worden goede praktijkvoorbeelden gedeeld.

14:00 – 14:45 Zelf je sportaccommodatie verduurzamen met Sport NL Groen
door Marit Bouwmeester
De tijd om te verduurzamen is nu! Dat kan met behulp van Sport NL Groen. Deze tool geeft concreet advies over welke duurzaamheidsmaatregelen jij het best kunt nemen. En welke subsidies en financieringen je kunt aanspreken. In deze workshop leer je hoe je de eerste stappen zet naar het verduurzamen van jouw sportaccommodatie en wat dit je oplevert.

15:00 – 15:45 Duurzame sportaccommodatie? Zo hebben wij het aangepakt

door sportclubs

Wil jij aan de slag met het verduurzamen van je eigen sportaccommodatie(s)? In dit panelgesprek ontdek je hoe anderen dit hebben aangepakt. Wij hebben eigenaren van duurzame sportaccommodaties uitgenodigd. Zij kennen de pieken en de dalen. De drempels en open deuren. Maak gebruik van deze mogelijkheid en vuur al je vragen af!

De workshops vinden plaats in lezingenzaal 4. Inschrijven voor de workshops is niet nodig. Je kunt bij aanvang plaatsnemen; vol = vol!

Voor wie?

Ben jij clubbestuurder, commerciële sportaanbieder of sport- of beleidsadviseur? Houd jij je bezig met het verduurzamen van sportaccommodaties of ben je dit van plan? Volg dan één van de workshops.>> Schrijf je gratis in

De route naar verduurzaming van de sport
De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Hun missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 55 procent te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken. Meer info: www.duurzamesportsector.nl

Meer nieuws