Programma ConGRAS 2019 (30 oktober) bekend

Programma ConGRAS 2019 (30 oktober) bekend

“De invloed van klimaatverandering op sport grasvelden (bodem en water)”

Heb jij woensdag 30 oktober al met potlood in je agenda omcirkeld? Dan is namelijk het vervolg op het succesvolle en zeer goed bezochte ConGRAS 2018! Dit keer staat de dag in het teken van de invloed van klimaatverandering op gras sportvelden en dan met name het bodem- en waterbeheer van deze velden.

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Aanvang bijeenkomst
14.05 uur Plenaire bijeenkomst door dagvoorzitter Edward van der Geest (voorzitter BSNC)
14.10 uur Presentatie ‘Hoe gaat de landbouw om met klimaatveranderingen?’ door Janny Peltjes (HLB research & consultancy) en
Jan Rinze van der Schoot (Wageningen Universiteit)

Uitleg deelsessies (pitch van 1 minuut door de gespreksleider):

  1. ‘Achtergronden bij- en tips voor het efficiënt beregenen van grassportvelden’ door Mark Timmerman (ProGrasS Europe BV)
  2. ‘Extreme neerslag of langdurige droogteperiode? Volautomatisch draineren en irrigeren voor een juist en continue vochtgehalte en  uniforme waterverdeling in de toplaag’ door Arno Harmsen (TurfTalent) en Sam Speijers (Altop)
  3. ‘De invloed van klimaatverandering op de bodembiologie, het beheer en het watermanagement’ door Gerard Korthals (Wageningen Universiteit) 
  4. Verdiepingssessie ‘Hoe gaat de landbouw om met klimaatveranderingen?’ door Janny Peltjes (HLB research & consultancy) en Jan Rinze van der Schoot (Wageningen Universiteit)

15.00 uur Ronde 1, aanvang deelsessies
15.30 uur Ronde 2
16.00 uur Pauzedrankje
16.30 uur Ronde 3
17.00 uur Ronde 4
17.30 uur Presentatie ‘Klimaatcrisis biedt ook kansen’ door Reinier van den Berg (Weerman en duurzaam ondernemer)
18.15 uur Plenaire afsluiting
18.30 uur Einde bijeenkomst/aanvang dinerbuffet

Locatie: Papendal

Deelnemen?

Deelname aan het ConGRAS 2019 is voor leden van de BSNC gratis. Voor niet-leden rekenen we een bijdrage in de deelnemerskosten van € 195 (excl. BTW). Wil je je al aanmelden? Dat kan door HIER te klikken.

Meer nieuws

Plaats een reactie