Panelleden Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021 stellen zich voor

Op 22 april a.s. heeft het panel van deskundigen de taak om vijf pitches te beoordelen. Dit panel bestaat uit: Karin van Bijsterveld, Arno Hermans en Rik van Kraaij. De vijf reeds bekende winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021 presenteren hun innovatie aan het panel tussen 15.00-16.30 uur en strijden voor de vouchers. Deze zijn beschikbaar gesteld door de initiatiefnemers van de prijs, namelijk de BSNC, Sportinnovator, NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten.

We stellen de panelleden kort voor.

Karin van Bijsterveld
is lid van Topteam Sport van Sportinnovator en voorzitter van NL Actief. Ze vindt de innovatiekracht binnen de sport enorm belangrijk en daarom vervult ze ook graag een rol als panellid. Dit past ook bij haar als voorzitter van een sector waar veel wordt geïnnoveerd. Als panellid “Let ze niet alleen op de criteria die de jury al beoordeeld heeft, maar vooral op wat deze innovaties bijdragen aan de maatschappelijke doelen die we in Nederland met elkaar willen bereiken.”

Arno Hermans is de oprichter van Sport eXperience. Zijn werk staat in het teken van sport en technologische ontwikkelingen en innovatie. Hij ziet dagelijks (inter-)nationale innovaties die inspelen op de veranderende samenleving. Volgens hem is in Nederland ook vernieuwing noodzakelijk om onze maatschappij in de toekomst op een verantwoorde wijze in beweging te krijgen. Zelf is hij op zoek naar innovaties die ook kunnen worden uitgerold in het buitenland.  Daarom vindt hij het interessant om, als panellid, een kijkje achter de schermen te krijgen bij de Innovatieprijs sportaccommodaties.


Rik van Kraaij is Adviseur Duurzaam Bouwen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zijn focus ligt op het kennisdelen en organisatorisch ondersteunen bij het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Hij is projectcoördinator van de Routekaart Verduurzaming Sportsector; het sportbrede traject om in 2050 een Nederlandse sportsector te hebben die aan de klimaatdoelstellingen voldoet, en die betaalbaar blijft. Rik van Kraaij is op de uitnodiging om deel te nemen aan het panel ingegaan, omdat volgens hem “De sportbrede verduurzaming niet alleen de klantkant, zoals gemeenten, sportverenigingen en ondernemende sport betreft, maar zeker ook de leverende kant, de producenten en leveranciers. Marktpartijen zijn bij uitstek geëquipeerd om met innovaties de sportsector op een duurzamer niveau te krijgen. Dan is het ook logisch om aandacht te schenken aan de innovatiekracht van de markt”. Zijn belangrijkste aandachtspunten op 22 april bij het beoordelen van de pitches zijn:

• de bekendheid en het gebruik van de innovatie in Nederland en eventueel buiten Nederland;
• de mate waarin de innovatie een maatschappelijk gewenste oplossing is en niet enkel een techniek of technologie die door het ene probleem op te lossen een ander maatschappelijk probleem veroorzaakt.

De vijf winnaars zijn:

  • Barenbrug met hun graszaad met een hoge droogte- en hittetolerantie, Resilient Blue Grasstechnology;
  • Sporthal Roomley in de gemeente Tilburg die een innovatie presenteert voor de verduurzaming van de sportaccommodatie;
  • FieldTurf Tarkett met een kunstgrassysteem (SuReTec) waarvan aan het einde van de levensduur alle componenten na hun scheiding weer met hoge kwaliteit kunnen worden hergebruikt;
  • Cloud Garden Sentronics, met Airsure, om de luchtkwaliteit te meten in een sportaccommodatie;
  • W&H Sports, dat met de SmartGoals Urban SkillCourt een product heeft ontwikkeld dat aansluit op de groeiende behoefte van sporters om buiten en in de openbare ruimte te sporten.

Naast de Innovatieprijs Sportaccommodaties wordt op 22 april ook de prijs voor de Sportaccommodatie van het Jaar uitgereikt. Omdat de Vakbeurs Sportaccommodaties dit jaar helaas niet door kan gaan, vinden de beide prijsuitreikingen plaats in het gloednieuwe en duurzame clubhuis van v.v. Angerlo Vooruit, de winnaar van vorig jaar in de categorie ‘beste initiatief duurzaamheid’. Vanaf 13.30 uur kun je via een livestream één of beide verkiezingen bijwonen en kennis maken met de genomineerden.
Laat je inspireren door nieuwe inzichten en aansprekende voorbeelden waar je straks ook jouw voordeel mee kan doen. We zien je graag online op donderdag 22 april. Wil jij één of beide verkiezingen bijwonen? Klik dan op deze link om je aan te melden. Kort voor het online event ontvang je een mail met toegangslink.

Meer nieuws