(online) Ledenontbijt: debat over Europese ontwikkelingen microplastics

In de vorige BSNC-nieuwsbrief is het ledenontbijt over de Europese ontwikkelingen microplastics aangekondigd. Door de aangescherpte maatregelen vanwege COVID-19 kunnen we op 11 november geen ledenontbijt organiseren. Het onderwerp is echter te belangrijk om het gesprek met elkaar daarover uit te stellen. Daarom onderzoeken we of een online debat mogelijk is. Zodra we hierover meer weten, informeren we jullie. Inschrijven is dus nog steeds mogelijk!

De verwachting is dat ECHA eind 2020 een advies geeft over onder andere het gebruik van microplastics (infill) op kunstgrasvelden. Er liggen twee scenario’s voor:

  1. Microplastics mogen gebruikt blijven worden, indien er afdoende maatregelen genomen worden om verspreiding in het milieu te voorkomen.
  2. Microplastics worden over zes jaar verboden.

Beide scenario’s hebben effect op de branche en het toekomstige gebruik van kunstgras en de effecten van verspreiding van microplastics. Wat dit precies gaat betekenen voor de branche is nog onzeker. Na een inleiding door onder andere Stefan Diderich (directeur ESTC), gaan we samen met jullie en een aantal experts in gesprek over de verschillende de scenario’s, de exacte betekenis van een besluit, het vervolgproces na een besluit en hoe we hier als branche op kunnen en moeten anticiperen.

Voor de samenstelling van het panel van experts zijn we op dit moment in gesprek met onder andere het ministerie van I&W en de KNVB. Vanuit de BSNC-leden leveren in ieder geval, een bestuurslid van het platformbestuur Gemeenten & Sportbedrijven, Ulbert Hofstra (SGS Intron) en Erik van Swinderen (KIWA-ISA Sport) een bijdrage.

Aanmelden voor het online ledenontbijt kan via deze link.

 

Meer nieuws

X