Sinds november 2020 is Juul van Rijn Fridy Duterloo opgevolgd en is zij de communicatieadviseur van BSNC.

Wie is Juul van Rijn?
Evenals de andere leden van het landelijk bureau van de BSNC is Juul zelfstandige en werkt zij voor een aantal uren per week aan het communicatiewerk voor de BSNC. Juul heeft haar sporen verdiend als programmamanager en communicatieadviseur in het werkveld van sport, bewegen, gezondheid, kunst en cultuur.  

Waarom de BSNC?
Juul: “Ik ben bekend met het sport- en beweegbeleid in gemeenten, provincies en ook de landelijke overheid. Voorop staat voor mij de einddoelgroep; dat iedereen die dat wil, gebruik kan maken van sport- en beweegvoorzieningen. De buitensportvelden, veelal in handen van de gemeenten, spelen een belangrijke rol hierbij. En dan is er van alles aan de hand; subsidies, duurzaamheid, natuurbeheer, gezonde sportverenigingen, vrijwillligersbeleid en toegankelijkheid voor iedereen. Het is en blijft voor mij boeiend om te zien hoe er in sport wordt gewerkt, geïnvesteerd en wat er voor moois samen wordt bereikt. 

Mijn werkervaring bij Kenniscentrum Sport en Bewegen (2004-2018), bij Vereniging Sport en Gemeenten (2014) en samenwerkingen met onder andere NOC*NSF, sportbonden en andere stakeholders in de sport helpen mij om de specifieke materie van de branchevereniging snel eigen te maken en te kunnen adviseren over het communicatiebeleid van BSNC.” 

Praktisch
Ik werk zowel strategisch als tactisch. Ben (mede) verantwoordelijk voor communicatiemiddelen als de nieuwsbrief, website, evenementen en rapporten, waarmee de BSNC helder maakt waar zij voor staat en de kennis deelt met haar leden.  

Van plan
Graag maak ik de komende maanden nader kennis met de leden en kom ik informeren naar wat jullie bezighoudt. In het bijzonder hoor ik graag wat de communicatiewensen en –behoeften zijn. Ik kan jullie daarmee helpen, maar de inhoud moet van jullie komen. Dus ik word graag gevoed door jullie! 

Wat is jouw relatie met sport?
Ik vind sport en bewegen belangrijk en ook nog eens erg leuk om te doen. Bij voorkeur buiten. Ik zit regelmatig op de fiets (race/ gravel/ vakantiefiets), doe aan bootcamp om mn krachten op peil te houden. Sinds kort heb ik een oude sport weer opgepakt en roei ik in de skiff en gladde twee over het Apeldoorns Dierens kanaal. In de zomer zwem ik buiten en in de wintermaanden binnen. Daarnaast ben in bestuurslid van de Triathlonbond. Mijn scope is de breedtesport; ik hoop en zie graag dat zoveel mogelijk verschillende mensen toegang hebben tot de sport. Dat drempels laag zijn en het plezier van meedoen groot! 

Te bereiken
E: j.vanrijn@bsnc.nl 

Meer nieuws