Nationale Grasdag toont cockpit en dashboard van het toekomstig sportveldbeheer

De Nationale Grasdag komt er weer aan! Op woensdag 24 januari a.s. krijg je in de Amsterdam ArenA alles te horen en te zien over smart field management. Wat mogen we verwachten van de slimme grasmat? Welke ontwikkelingen zijn er rondom sensoring en precisie-sportveldbeheer? Verzeker je van een plaats en schrijf vandaag nog in op www.nationalegrasdag.nl. Nationale Grasdag is dé studiedag voor een ieder die professioneel met voetbalgras van doen heeft. Zowel cultuurtechnisch als beleidsmatig word je op deze dag bijgepraat over belangrijke ontwikkelingen in de sector en ben je in de gelegenheid ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. 

Het vak van fieldmanager gaat de komende jaren in sneltreinvaart veranderen. In toenemende mate gaat het om het verzamelen, verwerken en interpreteren van data en het daarop gericht plegen van onderhoud. Nationale Grasdag geeft een inkijk in de cockpit en het dashboard van het toekomstig sportveldbeheer.

Voorspelbare performance
Gras met een voorspelbare performance zorgt in combinatie met goed bodembeheer voor een duurzaam sportveld. Welke grassen hebben de toekomst? Aan welke extreme stress-situaties kunnen ze worden blootgesteld? En wat is het belang van een gezond microbiologisch bodemleven in relatie tot het stikstofleverend vermogen van een sportveld? Op het programma interessante bijdragen over grasinnovaties, slimme bemestingsplannen en nieuwe ontwikkelingen in bodemanalyse.

Hoogtepunten
Onder leiding van het grasteam van de Amsterdam ArenA breng je een bezoek aan het hoofdveld van Ajax en krijg je alle ins en outs te horen over de slimme grasmat in dit indrukwekkende stadion. Verder mag je de nabeschouwing niet missen van een autoriteit die heel dicht bij het gras in de Duitse Bundesliga staat. Hij gaat in het bijzonder in op de verschillen in sportveldbeheer tussen beider landen!

Nationale Grasdag is een initiatief van Advanta, DCM, Eurofins Agro, Kybys, Bras Fijnaart en HASHogeschool met medewerking van de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek.

Meer nieuws

Plaats een reactie