Met beperkt budget gaan voor maximaal resultaat

Nationaal Sportcentrum Papendal vormt 25 september het decor voor het BSNC-congres ‘ConGRAS’. Theo van Benthum, stadionmanager van BVO NEC uit Nijmegen, behandelt als spreker een interessante casus: hoe pak je het beheer van een amateurveld aan?

Theo stuurt als manager van ‘De Goffert’ onder meer de ervaren groundsmen Daan van Grootveld en Wim van Erp aan. “Zelf heb ik ook een opleiding gevolgd”, vertelt Theo. “Toen ik in 1996 begon als stadionmanager was de gemeente Nijmegen verantwoordelijk voor het onderhoud. Al snel na mijn komst zijn we dat zelf gaan doen. We maken geen gebruik van moderne methoden als assimilatieverlichting of geavanceerde meet- en besturingstechnieken. Wij doen het nog op de ‘ouderwetse’ manier. Tijdens mijn powerpoint presentatie op 25 september geef ik graag tips en adviezen aan beheerders van amateurvelden. Welke houd ik nog even voor me. Ik hoop dat ik ze wat kan bijbrengen.”

NEC ontving al twee keer de schaal voor het beste voetbalveld van de voormalige Jupiler League (nu Keuken Kampioen Divisie). “Een mooie blijk van waardering”, aldus Theo. “Zeker omdat we het onderhoud plegen met een bescheiden budget. We gaan voor een maximaal resultaat. Dat is ook topsport.”

 

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie