Meststoffenproducent Haifa maakt comeback als lid BSNC

BSNC is blij met de terugkeer van meststoffenproducent Haifa North West Europe als lid van de branchevereniging. De onderneming levert meststoffen voor de glastuinbouw, boomkwekerijen, openbaar groen en volle grondtoepassingen. Daarnaast is zij actief in de sport- en golfwereld. Het hoofdkantoor van Haifa North West Europe is gevestigd in het Belgische Mechelen.  

Haifa richt zich in haar bedrijfsvoering in de sportsector volledig op natuurgras. “De revival ván en hernieuwde aandacht vóór kwalitatief goede natuurgrasvelden in Nederland. Dat is een belangrijke reden om weer lid te worden van de BSNC”, vertelt product & salesmanager Dorien Geentjens. “Daarnaast speelt de herschreven BemestingsWijzer een belangrijke rol voor de comeback. Net als het onderhouden en uitbreiden van ons netwerk.  We willen goed op de hoogte blijven van de nieuwe trends op het gebied van natuurgras. Dat geldt ook voor de discussie rond de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat in kunstgras, ontwikkelingen rond de Green Deal Sportvelden 2020 en het chemievrij beheer. De meerwaarde van het lidmaatschap is verder de grote ervaring en expertise die de leden binnen de branchevereniging inbrengen. En het delen en ontwikkelen van kennis door de verschillende bloedgroepen over aanleg en onderhoud van buitensportaccommodaties. Daar wordt je als bedrijf alleen maar beter van. We zijn daarom heel content om weer terug te zijn bij de BSNC.”

Gouden jubileum
Haifa bestaat in 2017 exact vijftig jaar. Die mijlpaal vierde het bedrijf eind januari tijdens de internationale tuinbouwbeurs IPM in het Duitse Essen. “We staan het hele jaar op verschillende manieren stil bij het gouden jubileum. Dat doen we onder meer door activiteiten te houden voor onze klanten”, zegt Dorien. “We bedienen vanuit onze vestiging in Mechelen met twintig medewerkers bedrijven in België, Nederland, Duitsland, Scandinavië, Engeland, Ierland, Zwitserland, Polen en de Baltische staten. In Nederland ondersteunen we onze dealers en BSNC-leden Vitagro in Elst (Gelderland) en Vos Capelle in het Brabantse Sprang-Capelle op allerlei terreinen. Verder zijn de Haifa producten voor sport en golf verkrijgbaar via WPA, Van Gent Van der Meer Nuyens en Mertens.”

Het Israëlische moederbedrijf Haifa produceert meststoffen voor de tuinbouw, boomteelt en voedingsfosfaten voor de levensmiddelenindustrie in meer dan tachtig landen. Doel is het wereldwijd ontwikkelen van betere en efficiëntere plantenvoeding. Dit moet leiden tot meer gemak én winst voor zowel de gebruiker als het milieu. Haifa is met twaalf dochterbedrijven – waaronder Haifa North West Europe – op basis van haar decennialange ervaring uitgegroeid tot een toonaangevende marktleider. De wereldwijd opererende onderneming staat bovendien bekend vanwege de innovatieve oplossingen in al haar vakgebieden.

Plaats een reactie