“Laat zién dat je innovaties hebt, dat is ook goed voor de branche”

Arjan Knottnerus kijkt tevreden terug op het besluit van Tarkett om met hun innovatie SuReTec mee te dingen naar de vouchers van de Innovatieprijs Sportaccommodaties 2021. “Het is gelukkig laagdrempelig om mee te doen. En zo besteedt niet alleen het bedrijfsleven zelf, maar ook een ander platform aandacht aan innovatie in ons vak. De publiciteitsvoucher die Tarkett won heeft daarbij zeker geholpen”.

Alle vijf de winnaars zijn geïnterviewd en binnenkort verschijnen de artikelen in het magazine Sport en Gemeenten van de VSG. Via de eigen social media heeft Tarkett eveneens laten weten dat ze in de prijzen waren gevallen. Arjan was ook tevreden over het voortraject: “De BSNC heeft onze nominaties en filmpjes onder de aandacht gebracht, dat hielp in de bekendheid. De prijsuitreiking op de dag zelf moest helaas worden omgegooid en werd online. De redenen zijn duidelijk (lockdown, red.). Mogelijk geeft een live uitreiking nog meer bekendheid, laten we hopen dat dat in 2022 weer wel kan”.

Klaar voor de markt

In het filmpje voor de nominatie licht Arjan toe dat het duurzaamheidsprogramma SuReTec is toegepast op een full size kunstgrasveld in Rotterdam dat afgelopen zomer is geïnstalleerd. Het veld bevat kunstgrasvezels gemaakt van 100% chemisch gerecycled plastic. De kunstgrasmat is ISSC gecertificeerd. En hoe wordt het ervaren? Knottnerus: “Het bevalt de gebruikers prima, die merken geen verschil en het is het is kwalitatief net zo hoogwaardig. “

Voor de volgende stap in verduurzaming is een aantal proeven uitgezet. Op een multisportveldje in Rotterdam Ommoord is onlangs een 1-polymeer kunstgrasveld aangelegd waarin verschillende innovaties uit het SuReTec programma zijn samengevoegd. Arjan geeft de technische toelichting: “De latex backing is vervangen voor PE-backing, gemaakt van een folie van gerecycled kunstgras. De vezels in de kunstgrasmat zijn gemaakt van een combinatie van chemisch- en mechanisch gerecycled plastic. De shockpad tenslotte, de dempende laag is Versatile, gemaakt van gerecycled kunstgras.”

Tarkett informeert haar klanten regelmatig over deze ontwikkelingen. De belangstelling is op gang gekomen: na Rotterdam volgde al snel de gemeente Utrecht. Daar is onlangs een non infill kunstgrasveld van FieldTurf aangelegd dat als eerste in Nederland ook ISCC is gecertificeerd.

Wat houdt SuReTec in?

Op deze pagina vertelt Arjan wat de innovatie SuReTec precies is.

Waarom meedoen?

Arjan kijkt tevreden terug: “Heel goed deze extra aandacht voor innovaties in ons vak! Zo’n platform van organisaties die deze prijs organiseren kijkt vanuit andere hoek en dat is goed.” Hij moedigt deelname zeker aan: “Als je een innovatie hebt; kom ermee. Laat zien wat je hebt. Dat is goed voor jouw bedrijf en ook voor goed voor de markt. Er zijn meerdere categorieën, dus ook meerdere prijzen te winnen. Een verstandige keuze, want een innovatie voor de binnensport is heel iets anders dan een innovatie voor de buitensport. En beiden verdienen het om in de spotlights te staan. “

Hij sluit af met een bedankje naar de organisatie: “Goed dat jullie dit doen. Het proces van indienen van je innovatie is heel duidelijk en laagdrempelig. Je moet natuurlijk wel een innovatie hebben die voldoet aan de randvoorwaarden. Die afvinklijst loop je door, dit is makkelijk te doen.”

Meld je aan
De deadline voor het indienen van je innovatie voor sportaccommodaties is 7 januari 2022. Meer informatie: in dit artikel.

Meer nieuws