Fieldturf Tarkett; een toekomst met 100% circulaire kunstgrasvelden

Een van de vijf winnaars van de Innovatieprijs Sportaccommodaties is het SuReTec Kunstgras Programma van Fieldturf Tarkett.

In onderstaande Vlog vertelt Arjan Knottnerus, regionaal directeur van Fieldturf Tarkett over hun inzending. SuReTec is een innovatie die de productie, installatie en recycling omvat van kunstgrasvelden naar een 1-polymeer product waardoor kunstgrasvelden in de toekomst 100% circulair worden. De innovatie is de eerste stap naar een 100% circulair kunstgrassysteem. Het betreft de vezel, de backing en het infill.

Op 22 april, tussen 15.00 en 16.00 uur, presenteert Fieldturf Tarkett haar innovatie voor het driekoppige panel van deskundigen en maakt kans op een van de vier vouchers met een waarde tussen de €500 en €2.000, die door de initiatiefnemers de BSNC, Sportinnovator, NOC*NSF en Vereniging Sport en Gemeenten beschikbaar zijn gesteld.

De andere winnaars zijn:

  • Barenbrug met hun graszaad met een hoge droogte- en hittetolerantie, Resilient Blue Grasstechnology;
  • Sporthal Roomley in de gemeente Tilburg die een innovatie presenteert voor de verduurzaming van de sportaccommodatie;
  • Cloud Garden Sentronics, met Airsure, om de luchtkwaliteit te meten in een sportaccommodaties;
  • W&H Sports, dat met de SmartGoals Urban SkillCourt een product heeft ontwikkeld dat aansluit op de groeiende behoefte van sporters om buiten en in de openbare ruimte te sporten.

Naast de Innovatieprijs Sportaccommodaties wordt op 22 april ook de prijs voor de Sportaccommodatie van het Jaar uitgereikt. Omdat de Vakbeurs Sportaccommodaties dit jaar helaas niet door kan gaan, vinden de beide prijsuitreikingen plaats in het gloednieuwe en duurzame clubhuis van v.v. Angerlo Vooruit, de winnaar van vorig jaar in de categorie ‘beste initiatief duurzaamheid’. Vanaf 13.30 uur kun je via een livestream één of beide verkiezingen bijwonen en kennis maken met de genomineerden.

Laat je inspireren door nieuwe inzichten en aansprekende voorbeelden waar je straks ook jouw voordeel mee kan doen. We zien je graag online op donderdag 22 april. Wil jij één of beide verkiezingen bijwonen? Klik dan op deze link om je aan te melden. Kort voor het online event ontvang je een mail met toegangslink.

Meer nieuws