Jouw sportlocatie meer natuurinclusief? Laat je informeren op de Kennisdag op 26 juni a.s.!  

Jouw sportlocatie meer natuurinclusief? Laat je informeren op de Kennisdag op 26 juni a.s.!  

We hebben er allemaal mee te maken: met onderwerpen als biodiversiteit, vergroenen, hittestress of wateropslag. Hoe zorgen we er samen voor dat onze sportvelden meer natuurinclusief worden? Want een groene sportomgeving is immers een prettige omgeving, zowel voor de vereniging als voor de sporters. Waar begin je? Wat moet je weten en wat kan je vergeten? Op de Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties hoor je er alles over. Kom op 26 juni a.s. naar Sport- en Congrescentrum Papendal in Arnhem.  

Wat kan je verwachten? In de ochtend is er o.l.v. dagvoorzitter Glenn van der Burg een afwisselend plenair programma met onder andere Lodewijk Hoekstra, ambassadeur ‘Groene Cirkels Groene Gezonde Stad’ en founder NL Greenlabel die vertelt over een duurzamere wereld waarbij mens en natuur in balans zijn. De lessen van vijf living labs in Venlo, Zwolle, Amsterdam, Kootwijkerbroek en midden Brabant worden gedeeld door labregisseurs Marja Schuurman – van der Harst, Anneleen Ypma-Diedering en Noud van Herpen en kwartiermaker Koen Beelen 

Na de lunch kun je deelnemen aan rondes met kennissessies en workshops. Met onder andere sessies over: natuurinclusief en de (sport)onderneming, participatie, meten=weten, ecologie, verenigingsperspectief, van nulmeting maar uitvoering, en doorsnijdende samenwerking binnen de gemeente. 

Het volledige programma voor de Kennisdag Natuurinclusieve sportlocaties vind je hier. 

Profiteer tot 20 mei van het vroegboektarief van € 95,-! 

In het kort 

26 juni 2024 Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties
– 9.00-17.00 uur
Sport- en Congrescentrum Papendal, Arnhem
 

Aanmelden kan tot en met woensdag 5 juni of tot de maximale capaciteit is bereikt   Aanmelden Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties. 

Organisatie Kennisdag Natuurinclusieve Sportlocaties 

De kennisdag is een initiatief van de Routekaart Verduurzaming Sport i.s.m. Collectief Natuurinclusief. Deelnemende organisaties: 

BSNC Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek  

Knowledge Centre for Sport and Physical Activity  

NOC*NSF 

Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS)  

Vereniging Sport en Gemeenten

Meer nieuws