Inspiratiesessie: Toekomstgericht aanbesteden

Het kunstgrasveld van de toekomst, hoe creëren we dat? Gemeente Amsterdam en de gemeente Haarlem slaan de handen ineen en dagen de markt uit om samen tot het meest duurzame kunstgrasveld te komen. Zij starten een uniek aanbestedingstraject, waarin marktpartijen innovaties bedenken en mogen testen. Op de Vakbeurs Sport op 9 november a.s. in Gorinchem hoor je in een deelsessie alles over dit initiatief.

Het meest duurzame kunstgrasveld heeft een minimale milieu impact. Te denken valt aan: velden gemaakt van circulaire materialen; velden die bijdragen aan het energievraagstuk of velden die de stad koelen. Het doel van deze “challenges” is om de succesvolle pilots vervolgens op te schalen in de regio door gezamenlijk in te kopen en andere gemeenten op weg te helpen bij het stellen van de inkoopvraag. Laat je inspireren door deze aanpak of doe mee met de ontwikkeling hiervan!

Europese subsidie uit het LIFE programma

Voor dit project hebben de gemeenten een Europese subsidie ontvangen vanuit het LIFE programma. In 2022 is een marktconsultatie gehouden en er zijn veel enthousiaste reacties ontvangen. De laatste hand wordt nu gelegd aan de inkoopstrategie, de verwachting is dat de aanbesteding in het voorjaar van 2023 online gaat.

In deze interactieve sessie nemen Wies de Jong en Nina van Kranendonk je mee in de ambities, de totstandkoming van de inkoopstrategie en de vervolgstappen. Geleerde lessen worden gedeeld en met behulp van prikkelende stellingen word je uitgedaagd om mee te denken en te doen.

Kijk voor meer informatie op Innovatiepartners of stel je vraag hierover via duurzamesport@amsterdam.nl.

Meer nieuws