In juni organiseert het Innovatieplatform Duurzame Sportsector vier kennissessies in Oost-Nederland.  

Vanaf juni wordt de samenwerking van de BSNC en het Innovatieplatform Duurzame Sportsector effectief in de vorm van de betrokkenheid van de BSNC bij het organiseren van de regionale kennissessies. Dit gaat om de thema’s verduurzaming van kunstgrassportvelden en duurzaam gebruik van gras- en hybridesportvelden. Op 27 juni a.s. bijvoorbeeld, is de sessie: “sportaccommodaties als bron van warmte, water en energie.”, met een bijdrage van BSNC-lid: Finovi. 

Sportaccommodaties kunnen naast de vitale functie in sport en het sociale domein ook  van dienst zijn als bron van warmte, water en energie. Met de druk op de ruimte geeft dit een extra argument om sportaccommodaties te behouden of ontwikkelen. Door het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is veel kennis en kunde verzamelt over dit thema. In de kennissessie van 27 juni komen onderstaande onderwerpen aan de orde:   

  • Collector kunstgrasvelden 
  • Waterbuffering onder sportvelden 
  • Praktijkvoorbeelden  

Daarnaast worden ontwikkelingen op het gebied van het realiseren van biologisch afbreekbare kunstgrasvezels en backing in deze kennissessie gepresenteerd. 

In het kort
De kennissessie is voor iedereen vrij toegankelijk.  

  • Locatie: SV Zwolle 
  • Tijdstip: 27 juni 13.30 – 17.00 uur 
  • Aanmelden: VSG-pagina 

 Alle data regio Oost-Nederland 

In juni organiseert het Innovatieplatform Duurzame Sportsector vier kennissessies in Oost-Nederland. De thema’s van de bijeenkomsten zijn:
– 18 juni: duurzame innovaties in de openbare ruimte
– 20 juni: verduurzamen sporthallen
– 25 juni: verduurzamen zwembaden
– 27 juni: sportaccommodaties als bron van warmte, water en energie.  

Heb jij concrete vragen over jouw situatie? Dan kun je tijdens deze kennissessie in gesprek met specialisten, ervaringsdeskundigen en je netwerk verbreden. 

Samenwerking BSNC en het Innovatieplatform 

Het Innovatieplatform Duurzame Sportsector is onderdeel van de Routekaart Verduurzaming Sport. Het doel van de kennissessies is beschikbare kennis, kunde, voorbeelden, ervaringen en resultaten over duurzaamheidsthema’s te verzamelen en te delen tussen en met marktpartijen, gemeenten en kennisinstellingen. 

De initiatiefnemers van het Innovatieplatform Duurzame Sportsector zijn: Vereniging Sport en Gemeenten, Sportinnovator en Kenniscentrum Sport & Bewegen. Samen met gemeenten, de markt en de BSNC organiseren zij de kennissessies.   

Meer nieuws