Hoofdrol voor enthousiaste vakmensen in videocampagne BSNC

“Ons werk is meer dan grasmaaien en lijnen trekken”, aldus Nico van Eerden van Gildebor. Hij vertelt in de eerste video van de BSNC-reeks “Werken aan beheer en onderhoud van sportvelden” wat het werken in onze branche allemaal inhoudt. En dat doet hij enthousiast en betrokken. In het filmpje van ca. 1,5 minuut vertelt hij over innovatie, techniek en het werken met fijne collega’s.

Deze video is de eerste in de reeks van ca. 8-10 video’s die bedrijf Films4Business dit jaar maakt in opdracht van de BSNC. Dit initiatief kwam voort uit het advies van de werkgroep Human Capital Turfmanagement, die aangaven dat wij, leden van de BSNC, het werken in onze branche machtig vinden, maar dat het lastig is om nieuwe mensen enthousiast te maken daarvoor. Met de video’s, die worden verspreid via social media én via onze leden, willen we dit enthousiasme en de veelzijdigheid van het vak laten zien. Daarom komen de onderwerpen als innovatie, techniek, duurzaamheid, veranderend klimaat en datagestuurd werken aan de orde, én de vakmensen die hier dagelijks mee bezig zijn.

“Zo mooi is werken aan beheer en onderhoud van onze sportvelden!”

Eerste drie video’s

In de eerste fase van drie maanden werken wij aan de naamsbekendheid en het imago van werken in onze branche. Dit via drie video’s waarin specifieke projecten en fieldmanagers en groundsmen gevolgd worden. Op deze manier brengen wij de diverse takken van de branche in beeld.

In de eerste video is Nico van Eerden aan het woord, hij werkt bij Gildebor in Twente. Nico staat voor zijn vak, víndt het ook echt een vak. Daarnaast vindt hij het teamwork heel belangrijk, en meent hij dat daarbinnen ook iedereen even belangrijk is. Zowel de mensen met afstand tot de arbeidsmarkt als de andere vakmensen. De teams zijn samen trots op dat ze in ‘de sport’ mogen werken.

Hoofdpersoon in de tweede video is Roy van Dijk, fieldmanager in de JC Arena. Deze jonge en bevlogen vakman vertelt hoe hij als MBO’er sport en recreatie geen idee had hoe zijn toekomst eruitzag. Tijdens een stage in de Arena merkte hij: “Dit is wat ik echt wil doen”. Met een gezonde werklust en nieuwsgierigheid verdiept hij zich elke dag in de facetten van zijn vak.

In de derde video staat Johan ten Cate van de gemeente Meppel centraal. Hij is leidinggevende van alle sportvelden in de gemeente, en vindt kennis erg belangrijk, verdiept zich daarin en past dit vervolgens toe. Kennis gericht op: natuurgras, kunstgras, machines, innovatie.

Wanneer?

De komende weken zijn de eerste drie video’s gereed en worden deze via social media verspreid.  Voor vragen, tips en opmerkingen kan men terecht bij het bureau van de BSNC. Wij koppelen deze vragen en info terug naar onze leden. Afhankelijk van het onderwerp zal dit gaan naar de opleidingen, naar gemeenten, aannemers, adviesbureaus of de kennisinstellingen.

Binnenkort is ook de webpagina op www.bsnc.nl  gereed waar men informatie en alle video’s terugvindt.

 

Meer nieuws