Gemeente Maastricht nieuwkomer bij BSNC

BSNC blijft uitbreiden. De branchevereniging is blij om de gemeente Maastricht aan haar gelederen toe te voegen. In de ‘Parel van het Zuiden’ gebeurt veel op het gebied van sport zoals fusies van clubs, wegwerken van achterstallig onderhoud, de inrichting van (nieuwe) sportparken en de aanleg van kunstgrasvelden.

De kersverse coördinator buitensportaccommodaties Coen Janssen heeft veel zin om aan de slag te gaan. Er wacht in Maastricht een mooie uitdaging voor mij en mijn collega’s. Sinds 1 juni ben ik hier in dienst. Daarvoor was ik acht jaar actief bij de gemeente Venlo. In die functie kwam ik op sportbeurzen en andere gelegenheden regelmatig leden en vertegenwoordigers van de BSNC tegen. Toen kreeg ik al vaak de vraag of wij interesse hadden in een lidmaatschap”, zegt Coen. “De wereld van de buitensportaccommodaties is overzichtelijk en boeiend. Vaak kom je dezelfde mensen tegen. Ik wist daarom dat de BSNC met haar verschillende bloedgroepen breed georiënteerd is en veel kennis in huis heeft. Dat biedt zeker ook voor een grote gemeente als Maastricht met 122.00 inwoners veel perspectieven.”

Actieve club
Coen omschrijft de BSNC als een vereniging met meerwaarde. “Behalve een podium voor het delen en vergaren van kennis is de branchevereniging ook een actieve club. Dat spreekt me erg aan. BSNC stimuleert innovatie en is organisator en initiator van interessante evenementen.” Hij noemt als voorbeeld de Dag van de Sportaccommodaties: de grootste Nederlandse vakbeurs over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties. “Daarnaast verzorgt de BSNC verschillende interessante cursussen en workshops. Ik ga me eerst verder verdiepen in de branchevereniging. Door gesprekken te voeren en bijeenkomsten te bezoeken. De bedoeling is om vervolgens zelf een bijdrage te leveren aan het uitwisselen van kennis. In welke vorm moeten we nog bekijken.”

Als coördinator buitensportaccommodaties wil Coen graag goed op de hoogte blijven. “Daarom zijn wij lid van een groepsApp voor onder anderen sportveldenbeheerders. Als je een vraag hebt, krijg je snel een goed en deskundig antwoord. Heel handig en praktisch. En belangrijk! Want de ontwikkelingen in deze markt volgen elkaar snel op.”

Plaats een reactie