Gemeente Amsterdam nodigt ondernemers uit om met klimaatvriendelijke innovaties voor kunstgrasvelden te komen

Voorafgaand aan de aanbestedingsprocedure polst de gemeente graag haar ondernemers. Met deze zogenaamde marktconsultatie worden ondernemers uitgedaagd om met innovaties voor kunstgrasvelden te komen die positief bijdragen aan het klimaat. Ook is de consultatie de gelegenheid om te horen of de opdracht duidelijk is. Daarom gaat de gemeente graag eerst in gesprek met ondernemers.

Bij innovaties voor kunstgrasvelden moet je denken aan startups, scale-ups, kennisinstellingen en (advies)bedrijven die werken aan: circulaire materialen, slimme bouwprocessen, duurzame energie, klimaatadaptatie. Ook innovaties waardoor een natuurgrasveld intensiever gebruikt kan worden, zijn interessant. Samen met andere overheden zoekt Amsterdam naar de meest innovatieve en duurzame toepassingen voor sportvelden, om deze vervolgens in de regio op te schalen en gezamenlijk in te kopen. Voordat de Gemeente Amsterdam de aanbestedingsprocedure opzet, wil ze eerst van ondernemers horen of de opdracht duidelijk is.

In bijgaand persbericht nodigt de gemeente haar ondernemers uit om mee te doen. Aanmelden is mogelijk tot 17 januari a.s. Ook vond op 8 december j.l. een informatiebijeenkomst plaats.

Klik hier voor het volledige persbericht. 

Meer nieuws