FieldTurf Benelux BV gaat op in Tarkett Sports 

BSNC-lid FieldTurf Benelux BV Gouda integreert per 1 januari 2018 volledig binnen Tarkett Sports. Sinds 2011 had Tarkett Sports (onderdeel van de Tarkett Group) al een meerderheidsbelang van 51 procent in het bedrijf van de directeuren Arjan Knottnerus en Adrie Markusse.

“De overige aandelen neemt Tarkett Sports over per 1 januari. Adrie en ik blijven verantwoordelijk voor alle activiteiten in de Benelux”, benadrukt Arjan. “De Tarkett Group is een grote Frans-Canadese onderneming. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Parijs. Wij gaan verder bij Tarkett in loondienst als business development directeuren Benelux. Daarbij richt ik me als sales- en marketingspecialist vooral op de hybride en natuurgrasmarkt. Adrie focust zich op kunstgras en onze bedrijfsmatige dienstverlening.”

Kantoor in Oss
De uitvoering van de kunstgrasactiviteiten van FieldTurf vindt voortaan plaats onder de naam FieldTurf Tarkett SAS. De natuur- en hybride grasactiviteiten gaan op in de hybride grasdivisie (GrassMaster & PlayMaster) van Tarkett Sports. Arjan: “Vanaf 1 januari verrichten we al onze activiteiten vanuit het bestaande kantoor van Tarkett in Oss. Daar bevindt zich een grote opslagruimte en staan de Grassmaster-machines. Ook het personeel verhuist van Gouda naar Oss. Het team en onze dienstverlening veranderen niet.“

Arjan vervolgt: “Ook de wijze waarop we de activiteiten uitvoeren houden we in principe in stand. Dat doen we onder de naam Fieldturf Tarkett SAS en Tarkett Sports BV. De kunstgrasmerken FieldTurf & Desso en de hybride grasmerken GrassMaster & PlayMaster blijven eveneens ongewijzigd. De hybride markt maakt overigens een sterke groei door. Alleen in Nederland realiseerden we dit jaar al zeven GrassMastervelden. We verwachten dat de groei het komende jaar doorzet.”

Alles in eigen huis
FieldTurf Benelux richt zich op het adviseren, verkopen en realiseren van kunstgrasvelden in de Benelux. “Wij hebben alles ‘in eigen huis’”, stelt Arjan. “We luisteren goed naar de gebruikers van onze velden. Op die manier zijn wij in staat om al deze ervaringen te vertalen naar kunstgrassystemen die door hen als ‘zeer goed en innovatief’ worden bestempeld. Als derde producent in de Benelux maken we een jaaromzet van 13,5 miljoen euro per jaar en produceren we 580.000 vierkante meters kunstgras in de Benelux markt.”

Meer nieuws

Plaats een reactie