Duurzamesportsector.nl is vernieuwd

Duurzame Sportsector is het onafhankelijke kennisplatform voor sportverenigingen, ondernemende sportaanbieders en gemeenten. Het platform trapt het jaar af met een gloednieuwe website. Hier vind je alles over het verduurzamen van de sportaccommodatie. Van stappenplannen tot praktijkvoorbeelden, van bespaartips tot informatie over bijv. warmtepompen, ledverlichting of energieopslag.

Een groene sportsector

Wij willen de sportsector vergroenen. In de Routekaart Verduurzaming Sport staat hoe we dat doen. Om eigenaren van sportaccommodaties hierbij te ondersteunen is Duurzame Sportsector opgericht. Onze missie is om vanuit de sportsector 49% minder CO2-uitstoot te realiseren in 2030 (t.o.v. 1990). Daarmee dragen wij bij aan de klimaatdoelstellingen. Wij, dat zijn de Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek, samen met Kenniscentrum Sport & Bewegen, NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten en Platform Ondernemende Sportaanbieders.

Bekijk de nieuwe website

De route naar verduurzaming van de sport

De Routekaart Verduurzaming Sport wil met de sportsector bijdragen aan de wereldwijde klimaatdoelstellingen. De volgende organisaties werken gezamenlijk aan het realiseren van de missie en ambities van deze Routekaart: NOC*NSF, Vereniging Sport en Gemeenten, Branchevereniging Sport en Cultuurtechniek (BSNC), Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Missie Routekaart Verduurzaming Sport

De missie is om in de sportsector in 2030 een CO2-reductie van 49%  te realiseren. Het verduurzamen van sportaccommodaties biedt kansen om de sportclubs in Nederland toekomstbestendig te maken.

Meer info: www.duurzamesportsector.nl

 

Meer nieuws