De wereld is klein

Gert-Jan Kieft, manager laboratorium en project manager bij Kiwa ISA Sport, is lid van de board of directors van de EMEA Synthetic Turf Councel (ESTC). Wij vroegen hem naar het werk van de ESTC en de verbinding met de BSNC.

De internationale branchevereniging voor kunstgras (ESTC) is ontstaan vanuit de producenten van kunstgras. Tegenwoordig is het ledenbestand breder en zijn toeleveranciers, apparatuur leveranciers, testinstituten en ook sportbonden verbonden aan deze vereniging. De leden van de Nederlandse branchevereniging BSNC komen uit dezelfde hoeken. Gert-Jan Kieft: “Het zijn beide brancheverenigingen, dat klopt. Waarbij de BSNC er is voor de Nederlandse markt en de ESTC internationaal opereert. Het gaat vaak over dezelfde thema’s en dat maakt het juist interessant. Want wat speelt er in Europa en hoe belangrijk is dat voor Nederland? En andersom: hoe zorgen wij ervoor dat onze kennis en belang ook goed op Europese tafels terecht komt.”

Gert-Jan is ‘pillar leader’ van de pijler Kennis. De andere drie pijlers van de ESTC zijn: Belangenbehartiging, Netwerken en Marketing. Onder ‘kennis’ wordt alle informatie verzameld en gedeeld over alle aspecten die inhoudelijk te maken hebben met kunstgrasvelden, zoals kwaliteit, duurzaamheid, materialen, normen en de discussie over microplastics. Hij raadt de leden van de BSNC aan om zich ook te laten informeren over wat er bij de ESTC speelt: “Er is veel activiteit, je kunt daarbij zijn en invloed uitoefenen. Zo krijg je alle informatie uit de eerste lijn en dat is ook interessant voor Nederland. Gert-Jan vindt het niet moeilijk om de weg te vinden in zo’n internationale organisatie: “Je komt in contact met de wereldspelers maar de kunstgraswereld is relatief klein”

Dynamisch werk
Gert-Jan is onlangs herkozen in de board voor een nieuwe periode van drie jaar. Hoe vind je dit werk? “Ik vind het een mooie en belangrijke rol en uitdagend. Het is dynamisch, er gebeurt van alles. Je zit bovenop de informatie en je doet veel kennis op”.

Meer nieuws