BSNC verwelkomt SuperSub Sportbases als nieuw lid

De BSNC is met SuperSub Sportbases uit Zoeterwoude een bijzonder nieuw lid rijker. “Wij zijn begonnen met het ontwikkelen van waterdoorlatend celbeton. Dat produceren we als enige bedrijf in de wereld”, zegt directeur Eric Sarelse. “Daarnaast hebben we ook het traditionele celbeton, dat niet waterdoorlatend is, naar een hoger plan getild.” SuperSub levert funderingen voor atletiekbanen en andere buitensportaccommodaties. Zoals kunstgras voetbal- en hockeyvelden.

SuperSub maakt celbeton van cement. “De cellen ontstaan door schuimmiddel. Dit vormt als het ware de bekisting voor de cementsteen”, legt Eric uit. De methode van SuperSub staat garant voor goede sportprestaties. Het 2,5 jaar jonge bedrijf van Eric (eerder werkzaam voor bouwbedrijf BAM en Nootenboom Sport) en mede-eigenaar Richard Faber produceert zogeheten gebonden constructies voor buitensportaccommodaties. “Dit zorgt voor een hogere stijfheid van atletiekbanen en velden van kunstgras. Zodat ze altijd aan de vlakheidseisen blijven voldoen. Ongeacht de toplaag die de aannemer boven de fundering aanbrengt”, geeft Eric aan. “Dit komt de speltechniek en het plezier voor de gebruikers ten goede. Voordeel is bovendien dat de velden door de hoge sterkte meer aan kunnen. Dankzij het poreuze karakter en het bergend vermogen is de waterafvoer van kunstgrasvelden en atletiekbanen optimaal. Ook bij hevige regenval is het prima mogelijk om te sporten.”

Sterk en duurzaam
Een fundering van SuperSub is nauwelijks duurder dan een van zand of lava. Eric hierover: “Traditionele gebonden constructies kosten voorheen veel meer geld. Dat is verleden tijd. De onderbouwconstructie van SuperSub is sterker, duurzamer en goedkoper dan de gebruikelijke methoden. De innovatieve funderingstechniek met waterdoorlatend en met vezel versterkt celbeton maakt het mogelijk de constructielaag te halveren. Dat biedt veel prijs- en milieuvoordeel. Voordeel van deze methode is ook dat we een nieuw hockey- of voetbalveld in korte tijd kunnen aanleggen. Binnen twee weken, terwijl hier gemiddeld acht weken voor staat. SuperSub voldoet aan de normen van sportbonden zoals NOC*NSF. Inmiddels legden we op zo’n honderd accommodaties sportfunderingen aan.”

Eric en zijn collega Richard zijn gedreven en gepassioneerde ondernemers. Met veel ambities. Vooral als het om vernieuwing gaat. “Als specialist in de aanleg van innovatieve sportfunderingen hebben we de kwaliteit van de celbeton op een hoger niveau gebracht. We zijn nu volop bezig met het testen van nieuwe concepten. Zo bouwen we momenteel bijvoorbeeld een inundatieveld. Hierbij wordt het water vanaf de onderzijde aangebracht. Daarnaast zijn we druk in de weer met een veld dat wordt gebruikt als zonnecollector. Celbeton isoleert. Daardoor zijn we in staat innovaties als het inundatie- en het zonnecollectorveld uit te voeren.”

BSNC
De BSNC heeft voor Eric weinig geheimen meer. “Ik werk al zo’n twintig jaar in deze branche. Mensen als directeur Ben Moonen en voormalig voorzitter Pleun Lok ken ik daarom al langer dan vandaag. BSNC levert goed werk en is een invloedrijk kennisplatform. En samen met NOC*NSF een van de grote spelers in de sportwereld. Wij vinden het belangrijk om ervaringen uit te wisselen met de overige leden en verschillende bloedgroepen. En we willen zeker ons gezicht laten zien tijdens de bijeenkomsten van de branchevereniging. BSNC is daarnaast een groot voorstander van innovatie. Dat past precies in het straatje van SuperSub. Genoeg reden om ons aan te sluiten. Ik denk dat de BSNC en wij veel plezier aan elkaar kunnen beleven.“

 

 

 

Plaats een reactie