BSNC verwelkomt gemeente Lingewaard als nieuw lid

BSNC blijft uitbreiden. Dit keer met de Gelderse gemeente Lingewaard waar sport hoog in het vaandel staat. Henk Gertsen geeft sinds de samenvoeging van de voormalige gemeenten Bemmel, Gendt en Huissen in 2001 leiding, vorm en structuur aan het beheer van de sportaccommodaties. “Een heerlijke baan.” 

Het wekelijkse en jaarlijkse standaard onderhoud van de velden in de gemeente Lingewaard (ruim 46.000 inwoners) gebeurt door de verenigingen. Henk: “De clubs ontvangen voor het onderhoud een vergoeding en betalen huur voor de velden en opstallen. Renovaties voeren we als gemeente uit volgens het meerjaren onderhoudsplan. Samen met de adviseurs van Kiwa ISA Sport houden we een vinger aan de pols. Jaarlijks doen we dat met een zogeheten visuele check en om de drie jaar door het keuren van de velden. John Ariëns, senior adviseur buitensportaccommodaties bij Kiwa ISA Sport, begeleidt ons daarbij. Dat doet hij al jarenlang. John is daarom heel goed op de hoogte van de staat en de conditie van de sportvelden in onze gemeente. Het is heel prettig werken met zo’n vast aanspreekpunt. Zelf ben ik regelmatig op de complexen te vinden. Na zo’n zeventien jaar ken ik inmiddels alle plekjes van de sportvoorzieningen in de verschillende kernen. De afwisseling van het werk op kantoor en ‘in het veld’ maakt deze baan zo aantrekkelijk.”

Lingewaard telt op het gebied van voetbal 26 natuurgras- en een vijftal kunstgrasvelden. “Onze gemeente herbergt met RKHVV uit Huissen en De Bataven uit Gendt twee hoofdklassers en met SC Bemmel ook nog een eersteklasser. Daar zijn we best trots op”, geeft Henk aan. “Behalve voetballers spelen onder meer ook de hockeyers, rugbyers en leden van de tennisclubs op kunstgras. Een atletiekbaan én een beachvolleybalveld annex -handbalveld in de kern Huissen maken eveneens onderdeel uit van onze buitensportaccommodaties. De nabijgelegen middelbare school maakt hier ook gebruik van. Daarnaast wordt in de gemeente handbal gespeeld op asfalt en kunstgras. Wij zijn een voorstander van het multifunctioneel gebruik van de sportcomplexen.”

BSNC
Henk bezoekt sinds jaar en dag de bijeenkomsten van de BSNC. “Een branchevereniging waar heel veel kennis zit. De brede opzet met naast gemeenten en sportbedrijven ook de ledengroepen aannemers, adviseurs en leveranciers is een heel sterk punt van de BSNC. Net als het netwerken met collega’s en het uitwisselen van informatie en praktijkervaringen tijdens de verschillende bijeenkomsten. Op die manier blijven we goed op de hoogte van alles wat er speelt. De kennis die ik opdoe over het beheer, aanleg en onderhoud van buitensportaccommodaties kunnen we heel goed gebruiken en toepassen in Lingewaard. Als lid van de BSNC zitten we nu nog dichter bij het vuur. In die rol kan ik als vertegenwoordiger van de gemeente bovendien meepraten en meebeslissen over de ontwikkelingen in de branche. Alleen daarom al zorgt het lidmaatschap voor meerwaarde.”

 

 

 

Meer nieuws

Plaats een reactie